Skidåkning på Svalbard – som en björnkram
Skidåkning på Svalbard – som en björnkram
64
Kan en av mänsklighetens nordligaste utposter med en historia skriven av valfångare, kolbrytare och luftballongfarare vara något för entusiastiska utförsåkare? Vi åkte till Svalbard på den 78:e breddgraden för att finna svaret. Text och bild: Patrik Lindqvist.
Film: Skärm + skidor = sant
Skärm + skidor = sant
10
Para jumping eller kanske skärmdump? Vad ska vi kalla det Black Crows-åkaren Pierre Guyot och skicklige skärmflygaren Eliot Nochez kokat ihop?
Svensken som kör om en Porsche*
Svensken som kör om en Porsche*
319
I störtloppet Hahnenkammrennen har hastigheter på 150 km/h uppmätts. Tänk dig att öka den hastigheten med 100 km/h och vid målet göra en snygg stoppsladd. Precis så gjorde speedskiåkaren Christian Jansson när han för några dagar sedan sattes nytt svenskt hastighetsrekord på skidor med ofattbara 248,105 km/h.
Freeriding World Tour: Knivskarp final i Verbier
FWT: Knivskarp final i Verbier
92
Kristofer Turdell och Reine Barkered var med ända till slutet när världsmästaren i friåkning skulle koras. Efter en handfull magiska åk, sjukt höga drops och extrem spänning fanns en ensam totalsegrare i Freeriding World Tour nere i målet.
Livestream: Finalen i FWT är igång!
Livestream: Finalen i FWT är igång!
22
Sändningen är igång från finalen i FWT från Verbier. Om några minuter inleder snowboardkillarna med svenske Kristofer "Turtle" Turdell som förste kille utför enorma nordsidan Bec Des Rosses i Verbier. Klicka för att följa finalen!
FWT: Starttiderna släppta
FWT: Starttiderna släppta
46
Nu har tävlingslednignen bestämt när Kristofer Turdell, Reine Barkered, Christoffer Granbom och de andra deltagarna i Freeride World Tours final i Verbier startar.
FWT: Final i Verbier - Barkered och Turdell kör för totalsegern
FWT: Final i Verbier - två svenskar siktar på totalsegern
140
Två svenskar i toppen av Freeride World Tours final. I Verbier till helgen är det ett skönt faktum när Kristofer Turdell och Reine Barkered går ut som 1:a respektive 4:a. I snowboardfinalen ligger dessutom Christoffer Granbom på en tredjeplats inför avgörandet. Intervju med Kristofer och länk till livestream av tävlingen i artikeln!
Jesper Tjäder piskar parken
Jesper Tjäder piskar parken
45
Dags att vässa trixformen inför Påsk. Få lite fredagspepp och inspiration från Jesper Tjäder​ när han visar hur parken ska hanteras.