(5) Fånge i baslägret

(5) Fånge i baslägret

Just efter jag skrivit senaste rapporten om hur bra väder vi har det här i Nepal växlade himlen färg till en mörkgrå nyans och det började snöa.

Vi är nu inne på fjärde dagen med non-stop snöfall. De torra solvarma stenar man satt på för att dricka morgon kaffet för några dagar sedan har nu täckts av en meter tung blöt snö.

Efter att ha varit väldigt positiv och haft ett stort självförtroende inför den kommande toppattacken är jag numer lite mer ödmjuk. En meter snö här i baslägret betyder att det är betydligt mycket mer nysnö uppe på berget vilket gör det i princip omöjligt att ta sig uppför. Det kommer att behövas minst ett par tre dagar med stark sol för att snön ska sjunka ihop och stabilisera sig innan jag vågar sätta min fot på berget igen.

Under tiden håller den djupa snön mig fånge här i Dhaulagiri basläger. Dagarna spenderar jag med att försöka bli en bättre människa genom att läsa Dalai Lamas bok ”Ethics for the new millennium” och mina utflykter sträcker sig inte längre än till mina grannar, Holländarna och Österrikarna. Dom har ett stort Dome tält som är varmt och skönt att sitta i på kvällarna för att dricka te och beklaga sig över det dåliga vädret. När jag nu tittar ut ur tältet ser jag att det fortfarande snöar här i bergen i Nepal.

Av: Fredrik Ericsson

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!