Alperna med barn

Alperna med barn

En gång i tiden var du en äkta skibum med 100 skiddagar per säsong. Sen blev du vuxen, stadgade dig och fick fast jobb och barn.

Bild 348023

Efter några snöfattiga vintrar med blöjbyten och vällingflaskor har du visserligen tillbringat sportloven i barnbacken, men den årliga skidresan till Alperna är ett minne blott. Men nu åker ungarna ifrån dig i carvingpisten och snart tjatar de till sig twintipskidor och förvandlar dig till en statist i funparken. Det låter som det är dags att boka första familjeskidresan till Alperna!

Frågan är bara vart man ska åka med kidsen?

Glöm tuffa skidorter som Chamonix och St Anton. Vi rekommenderar istället fem skidorter där både du och ungarna kommer ha kul. Vi vill varmt rekomendera idylliska Arosa i Schweiz, en avslappnad skidort med ett snällt och soligt skidsystem som gjort för sköna skiddagar med hela familjen.

STS resmål Obertauern, Österrikes högst belägna och snösäkraste skidort var förra årets roligaste nyhet. Byn där Beatles spelade in filmen Help har snabbt blivit en barnfamiljsfavorit. Klassiska Saalbach I Österrike är et populärt resmål som inte gör någon besviken för skidåkare i alla åldrar med ett gigantiskt liftsystem och gott om fina pister med barnvänlig lutning.

Snälla skidbackar, god mat och taxfree shopping har gjort Livigno till svenska livsnjutares favoritskidort i Italien. Barnvänliga Valmeinier är Frankrikes svar på Sälen med praktiskt boende mitt i skidbacken.

Av: Åka Skidor

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!