Emmas blogg: April i Chamonix

Snön har återigen fallit över topparna, solen lyser emellanåt klart men för det mesta tyvärr med sin frånvaro.

Lågsäsongen smyger sig på, kvällarna i baren är lugna, alla börjar bli trötta men samtidigt stiger stämningen! Snart har vi tid och ork att umgås igen, det är trevligare på alla fronter och "les vrais chamoniards" visar sig ute i vimlet för första gången sedan december. Basse saison , bienvenue!

Första april passerade utan alltför många "poisson d´avril", eller aprilskämt som vi kallar det på svenska.

Det var en fantastiskt rolig dag på jobbet, med Lenadans, champagnefest, födelsedagsbarn,, bodyshots och nya partytricket "Pricka-bartenderns-urringning-med-drink-som-sprutas-genom-sugrör"! Calle var en fena på sugrörstricket, men Gia var den som städade bäst efter sig. Med tungan. Min piké var inte fräschast i byn vid tvåsnåret. Jack & Cola, VC, Ginger Ale och en hel del salt efter bodytequilan roade sig fritt bland bomullsfibrerna.

Skämtardagen blev total när Legolas klev in och slog sig ner under älghuvudet. Jajjamensan, Orlando Bloom på Chambre Neuf. Jag sa med en gång till kollegan att jag tyckte en kille var lik honom, men han var lite för vanlig för att vara Hollywoodskådis. När de franska sjuttonåringarna började låna papper och penna för att få autografer begrep vi att det var inte bara någon som var lik, det var piratsonen Will Turner som drack ett par goda 2 for 1-drinkar vid bordet närmast dörren. Plötsligt skulle alla hänga vid utgången och runt älgpelaren. Hela servisen + guiderna var inne för att låtsas-plocka tomglas. Det gick inte att undvika att vara fnissig och tjejig, vi trissade varandra och ringde systrar och vänner. Jag hoppades dock att även Jack Sparrow skulle dyka upp, men ingen Johnny Depp i sikte.

Norges OS-medaljör backhopparen Lars Bystöl har spenderat en härlig vecka i Chamonix. Tack och lov att det bara blev ett guld för hans del! I något svagt ögonblick, strax efter guldet i Liten Backe men innan Hopp i Stor Backe, sa jag "Om han tar två guld så ska jag hångla upp honom om han kommer hit" men som bekant blev det bara bronspengar och det är jag nu glad för. Fullare karl för man leta efter! Han var trevlig och bad försynt om en kram för att hans kompis hade fått det, men när man knappt kan gå själv och än mindre minnas någonting - över huvud taget - så ligger man inte högt i Emmas hångelranking.

Tjuren roade Samboskapet med gäster kungligt häromkvällen. Först fick vi en snabbtitt när han var naken i Spindelmannenbyxorna, alltså höft-rumpaskidåkarskydden med lite tunt nät framtill, något vi tjatat om en längre tid och äntligen fick njuta av. En halvtimme senare skrattade han av smärta när jag och Annika gjorde en insats för hans onda smalben och gick loss med vaxremsorna. Tjuren skrek, gästerna filmade, alla skrattade tills vi grät, men vaxas skulle det, tills sista håret var borta. Och roligt var det.

Yogaläraren var i Zonen i tisdags. Larro fyllde år, det var middag och presenter, shots och champagne på Goophy, mycket skratt och stoj. Lagom till att notan kom in föddes en ny festkaraktär, den tidigare nämnda Yogaläraren hade premiärvisning. Det var nya dansskorna uppe på bordet, armar i luften, solhälsningar och Trädet, kanske puttades det lite på de som satt vid grannbordet. Efter ett par minuter höll Annika och Jeppson hårt i mina stackars lemmar, "Vi vill kunna komma tillbaks hit!" var förklaringen , "Håll ihop tio minuter till, vi ska snart resa oss".

Om det blev så mycket bättre av att resa sig vet jag inte, då fanns ännu mer utrymme och större möjlighet att greppa gummisulan och sträcka benen i luften. Ekonomiansvarige var på plats och fick sig lite träning, med tillhörande serenad. "Om du vill haaaa mig, nu kan du få mig så lä-ätt!" Tyvärr hade han lämnat sitt onda alter ego, inventeringsövervakar-Bobby, hemma så det blev inget med det. Istället: möta nya kiwivänner, smita in bakvägen på SouthBar för att de stängt och dansa med massös och servitriser på Garage. En helkväll i Zonen, med både Ylva och Yoga. En oslagbar kombination.

I går kväll togs konceptet Parmiddag till en helt ny nivå. Fyra vänner, inga namn nämnda, gick till MBC för att käka gott, dricka hembryggd öl och lyssna på westernmusik och kanske få sig en wet t-shirttävling till mans. RednckDJ´n uteblev och istället började ett rollspel utan dess like. Inte som när jag var fjorton och gick på konvent för att jag var kär i alla killar med långt hår och medlemsavgiften för tjejer var 1 krona, nej nej, långt därifrån. Emelie och Carl-Henrik hade varit gifta i över 20 år, hade två barn och förhållandet gick minst sagt på rutin. Stig och Margit hade varit tillsammans i nio år, försökt få barn utan att lyckas i åtta, och bodde i Götaland. Pang, startskottet går! Karlarna pratade arbete, fruarna otrohet. Det var kvällskurser och bowling, husvagnssemester och suspekta lädermasker. När Margit och Emelie slog följe till toaletten bestämde de sig för att prova partnerbyte. Sagt och gjort, med äkta makens arm runt axlarna smektes låren under andra sidan bordet. Det fotflirtades och skrattades, menande blickar och skjortor som knäpptes upp. Vad folk runt omkring trodde var inget de bekymrades över!!! Servitrisen som i början av kvällen hette Sara blev nog fundersam när hon plötsligt kallades Therese. Kocken kom ut och konstaterade krasst "Jaså du har tagit min plats Stig", något liknande kanske utspelade sig på en lunchrestaurang i Verbier i somras... Någon lösning på de båda parens problem hittades tyvärr inte men det skrattades gott, både igår och idag, och det är väl det som räknas!

"Ni har borrat små hål
försöker ta Mina tankar
men Jag har pratat
med Elvis & rört vid Hans hår"

Av: Emma

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!