Steep - en biofilm om extremskidåkning

Steep - en biofilm om extremskidåkning

Steep är en dokumentärfilm och storbergs- och extremskidåkning som gått upp på biograferna i Nordamerika.

<i>”Without risk there is no adventure.” </i> Det är programförklaringen bakom en ny dokumentärfilm om storbergs- och extremskidåkning som går för fullt på biografer på andra sidan Atlanten. <i>Steep - the story of big mountain skiing</i> är en film som går in på djupet med åkarna och historien bakom sporten. Producenten Mark Obenhaus låter tittaren träffa några av friåkningens förgrundsfigurer från både dåtid och nutid - från extrempionjären Anselme Baud, friåkningsikonen Seth Morrison, till expeditionsskidåkaren Andrew McLean.

Men filmens centrala karaktär är ändå friåkningslegenden och mannen som kanske betytt mer för vår sport än någon annan: Doug Coombs. Coombs som omkom i franska La Grave en vecka efter sin sista filmsession ihop med teamet. Hans död ställer en av storbergsskidåkningens och filmens grundfrågeställningar på sin spets: hur väger en skidåkare riskerna jämfört med belöningarna när möjligheten att dö hela tiden är närvarande?

Filmen är inspelad i Alaska, Kanada, Frankrike och Island. Fler åkare som är med är Bill Briggs, Stefano De Benedetti, Eric Pehota, Glen Plake, Shane McConkey, Chris Davenport och Ingrid Backstrom.

Trailer: Steep:

> Steepmovie.com

Av: Tobias Liljeroth

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!