5fd9215304df9

Artiklar

Här är gänget som förgyller din vinter

Ni har väl inte missat våra bloggare? De har lite olika inriktningar på sina bloggar men gemensamt för alla är såklart passionen för skidåkning. Häng med dessa sköna människor och dröm dig bort till deras skidvärld.

Text: • 2014-12-19 Uppdaterad 2014-12-19
Här är gänget som förgyller din vinter
Filippa Ring går loss i pudret!

Filippa Ring är skidläraren som sadlade om till landslagsåkare i freeskiing. Just nu är hon i USA och kör Revolution Tour som är en amerikansk slopestyleserie. Filippa har en fullspäckad tävlingssäsong framför sig och hon tävlar i både slopestyle och friåkning. 

”När jag bloggar är skidåkningen i fokus med tävlingar, resor, tankar och känslor kring det. Blandat med lite lifestyle, hälsa, upplevelser och båtracing”, säger hon.

Läs mer om Filippa här eller besök Filippas blogg.

 

Dyker djupt i Japanpudret
Här är gänget som förgyller din vinter
Karin Stöckel gör sitt favvotrick. Foto: Robin Andersson

Karin Stöckel är friåkare, tyngdlyftare, gruvarbetare och feminist. Snart reser hon till Verbier där hon ska ha sin fasta punkt i vinter. Hon kommer bland annat att tävla Freeride World Qualifier-touren, kvalserien där hon tog fyra pallplaceringar i fjol.

Karin brinner för jämställdhet och skidåkning och det är också dem ämnena som hon fokuserar extra på i sin blogg.

”Först och främst skidåkning, vad jag gör för att utvecklas, bli bättre och ha så roligt som möjligt. Men jämställdhet kommer alltid vara en del av mig så det kommer också finnas med. Hoppas det uppskattas”, säger hon. 

Läs Karins blogg eller ta reda på mer info om henne här.

 

Besvärligt för finalisterna i Dew Tour
Stenhård konkurrens i Dew Tour
Här är gänget som förgyller din vinter
Oscar Wester är tillbaka från knäskadan. Foto. Johan Carlsson

Oscar Wester är landslagsåkare i freeskii och i fjol hade han en riktigt bra säsong. Han rankades sjua i världen (av Association of Freeskiing Professionals) och vann stora tävlingar såsom Jon Olsson invitational och Nine Knight. Han var med i OS i Sotchi och representerade Sverige i Slopestyle.

”Under säsongen är det sjukt roligt att vara skidåkare men samtidigt stressigt och mycket som händer hela tiden. Överlag så är det väldigt spännande att vara med och köra de stora tävlingarna och hela tiden utvecklas”, säger Oscar.

Nyligen var han med i Dew Tour och han går och hoppas på att snart få en inbjudan till X-games.. Läs mer om Oscar här eller surfa in på hans blogg.

 

Här är gänget som förgyller din vinter
Bakom Puckelbloggen finner vi Felix Elofsson och Ludvig Fjällström.

Puckelbloggen sköter Ludvig Fjällström och Felix Elofsson om. De är landslagsåkare i puckelpist och håller till i Åre när de inte är ute på världscupstävlingar. De har en egen videowebbserie som de publicerar på bloggen. Med siktet inställt på OS i PeyongChang 2018, följer vi dessa musikspelande landslagsåkares karriärer i puckelpist.

”Felix är alltid glad och vill alltid hitta på någonting, även om han inte alltid tänker igenom det hela vägen. Han tycker sig själv ha extremt god smak och kör ifrån de flesta på ett par skridskor. Han är väl skolboksexemplet på en bra kompis”, berättar Ludvig, som representerade Sverige under OS i Sotji och har ett JVM-Guld på meritlistan. 

”Ludvig har man alltid roligt tillsammans med. Han ställer alltid upp, är påhittig och en grym träningskompis. Dessutom är Ludvig den enda av mina icke skånska vänner som nästan behärskar vår vackra skånska dialekt”, säger Felix, som har ett har ett brons i den totala Europa Cupen.

Spana in Puckelbloggen här. Läs intervjun med killarna inför bloggstarten här.

 

Världens bästa skidort framröstad
Här är gänget som förgyller din vinter
Lovisa Dellwik i Val Thorens driver Säsongarbloggen på Åka Skidor.

Säsongarbloggen drivs av Lovisa Dellwik som är bummare i Val Thorens. Hon är inte bortskämd med fallhöjdsmeter på den skånska myllan och stack därför till Serre Chevalier efter studenten. En säsong där, en i Chamonix och nu är det dags för Val Thorens, dit Lovisa kom för bara ett par dagar sedan.

”Jag är inte är något proffs som varken tävlar eller har tunga sponsorer i ryggen. En enkel människa som tycker att skidåkning och allt därtill är helt fantastiskt. Jag kommer skriva om min säsong i Val Thorens, ni som har säsongat förut kommer säkert känna igen er i mycket. Ni som inte har bott i Alperna en hel vinter kommer vilja göra det.”

Här följer ni säsongarlivet i Alperna. Läs mer om Lovisa här.

 

Oväntad och oönskad överraskning
Chamonix från insidan

Text: • 2014-12-19
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen