Emma Dahlström har stor chans på medalj

Emma Dahlström har stor chans på medalj

Ikväll gäller det för Sverges slopestyle-drottning Emma Dahlström i X Games. Förutsättningarna att hamna på pallplats har aldrig sett så goda ut för Emma tidigare.

Emma Dahlström har tävlat X Games två gånger tidigare, 2011 och 2012, båda gångerna slutade hon som sjua. Nu har hon varit på plats i Aspen i snart en vecka och hon ser fram emot X Games sjukt mycket.
"Det är en dröm att få vara här igen, och jag har nog aldrig haft så bra chanser i startfältet som jag har i år!"

Utgångsläget för Emma att hamna på pallen har ändrats, flera duktiga åkare är skadade och kan inte ställa upp i X Games. Hon har aldrig haft så goda medaljchanser innan. Med sex olika träningstillfällen från tisdag till lördag känner hon sig bekväm med banan.
"Den är otroligt bra byggd! Några av de bästa hoppen jag har kört och allting flyter på bra. Tror jag tar två speedchecks genom hela banan, annars är det bara att cruisa, vilket är skönt. Den svåraste biten är att stå ut från mängden när det kommer till railsen, men förhoppningsvis kommer mitt rail-åk att göra det!"

Emma Dahlström siktar på att ha ett rail-åk som skiljer sig från de andra tävlandes.

Har du bestämt vilka trick du ska köra i finalen? Vill du avslöja något?
"Ni får vänta och se, men jag ska försöka slänga iväg något nytt på sista hoppet!"

Hur sitter ditt åk nu på träning?
"Jag har en klar plan över vad jag vill göra, men jag måste få ner alla delar i samma åk. Men jag har tre träningstillfällen kvar, så det känns rätt lugnt att få ihop allting!"

Det är tredje gången du är med och tävlar i X Games, finns det något du tar med dig från tidigare X Games-tävlingar?
"Det är absolut skönt att komma hit och inte vara en rookie. Det är ett stort event och annars kan det lätt svårt att fokusera när det är så mycket annat som händer runt omkring. Trots att det bara är andra gången för mig här i Aspen så har jag ett mycket större lugn än vad jag hade 2012."

Emma Dahlström gör en 360 Japan.

Du visade ju högform nyligen på Dew Tour genom att knipa andraplatsen, vad tror du om dina chanser nu i helgen?
"Det är ett väldigt öppet startfält i år då flera stora namn är skadade och Kaya Turski valde att avstå att tävla. Så jag har och kommer kanske aldrig ha bättre chanser i ett X Games än just i år!"

Vilken åkare ser du som ditt största hot?
"Guld- och silvermedaljören från Sochi, Dara Howell och Devin Logan, samt den leende veteranen Keri Herman!"

Åka Skidor håller tummarna och önskar Emma lycka till!

SVT Play sänder slopestyle-finalerna live. Först ut klockan 19.00 är herrarnas final där Henrik Harlaut är med och kör. Damernas final med Emma Dahlström sänds klockan 21.30.

 

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!