5fd920d04c10e

Artiklar

De vann Audi och Åka Skidors Ski Camp-tävling

Att bli uppskjutsad i en splitterny Audi Q5 direkt till Åka Skidor Ski Camp, testa skidor av Nordica och Head och åka med några av Sveriges bästa coacher, ja det priset kammade de här grabbarna hem.

Text: • 2015-03-25 Uppdaterad 2015-03-25

Det är strålande sol i Åre, en fantastisk dag. Vi har precis åkt offpist med Skistar Experience och nu slagit oss ner på Kastrullen vid Sadeln, för lunch.

En av deltagarna på Audi och Åka Skidor Ski Camp hade turen att vinna två platser till campet. Eller rättare skrivet, hans fru vann två platser.

”Jag hade ingen aning om att frugan tävlade, jag visste inte ens om att tävlingen fanns. Jag fyllde år samma dag som resan gick så hon tyckte att det var en bra present”, berättar Rickard Dahl, som fick vinsten av sin  fru.

Hon ville inte åka med utan Rickard fick välja ut en kompis att ta med istället. Det blev hans frus kusins man, Per Tennemar. De två hade pratat om att åka på skidresa tillsammans i flera år.

”Jag fick reda på att frugan vunnit i tisdags och vi åkte hit till Åre i söndags. Jag blev såklart glad, det kändes fantastiskt! Jag var inne på hemsidan och läste på om campet och ju mer jag läste, desto mer självklart blev det att jag skulle åka.”

Vad säger du Per, som fick åka med?
”Jag fattade inte vad Rickard sa när han ringde på tisdagen och frågade om jag skulle åka med till Åre på söndag. Det var inte så mycket att fundera på utan bara att åka! Jag fick också länken om Ski Campet och det såg helt suveränt ut. Det har verkligen motsvarat förväntningarna hittills!”

Nu har ni åkt en och en halv dag, hur var första dagen?
”Riktigt bra! Det var lite märkligt före på förmiddagen men eftermiddagen var fantastiskt bra. Det man drömde om att ha fått göra, fick man göra redan första dagen, det var en bonus!” säger Rickard.

5 snabba weekendresor till snön
De vann Audi och Åka Skidors Ski Camp-tävling
Det fina åket Rickard och Per fick under första dagen. Guiden Billy längst fram. Foto: Rickard Dahl.

Vad var det för något som var så bra?
”Offpist uppe på toppen och att åka först i kön. Vi åkte nära tusenmetersliften.”

”När vädret slog om och man såg så bra, såg underlaget och hur backen lutar, då kan man släppa på på ett helt annat sätt och på eftermiddagen igår hade det spruckit upp ordentligt”, berättar Per.

Servitrisen kommer med köttbullar, lingon och mos. Serverar deltagarna på campet som tackar belåtet. 

”Vi visste inte ens om att det här ski campet fanns. Jag skulle gärna åka igen, vi tycker att det är svårt att hitta en annan resa som liknar den här”, säger Rickard.

Han ser ändå till att komma iväg och åka mycket skidor. Per däremot, avslöjar att han inte har åkt på fem år.

De vann Audi och Åka Skidors Ski Camp-tävling
Per Tennemar (till vänster) och Rickard Dahl (till höger) fick åka på Ski Camp.
Resereportage: Narvik – drömåkning vid fjällets fot

Då var det verkligen på tiden, men det syns inte att det var så längesedan du åkte!
”Njaaee. Jag köpte mina senaste skidor 2003 och då hade det börjat komma bredare skidor. Det är kul att vi får testa massa olika skidor under campet, för det har hänt enormt mycket på skidsidan! Det är jättebra!” säger Per, som testar bredare skidor än han är van vid, ett par Nordica NRGy i dag.

Kommer det dröja fem år tills nästa gång du åker eller kommer du att åka oftare nu?
”Jag satt faktiskt och tittade på skidresor till påsk när Rickard ringde. När man väl står i skidbacken är det något av det roligaste man kan göra”, säger han.

”Och står man lite utanför och åker offpist är det ännu roligare”, fyller Rickard i.

”Att kunna göra det här och åka med guider som vet vart man ska åka och sen i grupp, skidåkning är ju som roligast i grupp! Och som nu, sitta och käka lunch och surra och sedan ut och åka igen, det är det det hela handlar om”, säger Per.

Prylnytt: Delade stighudar som funkar på flera olika skidor
Bästa gå-av-liften-vurporna

Text: • 2015-03-25
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen