5 skidorter som utlovas monstersäsong tack vare El Nino

5 skidorter som utlovas monstersäsong tack vare El Nino

Årets El Nino förespås bli en monsterstorm av Godzilla-mått mätt och den mäktigaste sedan säsongen 1997/1998. Därför har vi tagit fram fem orter i USA som kan komma och uppleva sin bästa vinter i modern historia.

Mammoth
Mammoth är det högsta skidområdet i Kalifornien och en given plats under kraftfulla El Ninos. Den högsa temperaturen förhindrar att snö faller på lägre höjder vid Lake Tahoe. Snön dumpas istället i Mammoth vilket gör det till ett av de mer snösäkra områdena.

Genomsnittligt snöfall: 10 meter
Snödjup under El Nino 97/98: 11,5 meter

Telluride
Ligger på hög höjd och i perfekt positionering för att kunna ta emot sydliga stormar vanligtvis förknippade med El Nino. Stormar betyder nederbörd och på hög höjd betyder det puderfest.

Genomsnittligt snöfall: 7,8 meter
Snödjup under El Nino 97/98: 7 meter

OBS: 97/98 mätte de bara snödjupet från december till mars. Skulle man räkna med november, april och maj uppskattar man att de hade tagit emot minst 9 meter snö. 

Taos
Skidorten är belägen i norra delarna av New Mexico och glöms kanske av på grund av sitt sydliga läge – det är fel. När de väl få snö, då får de mycket – och det är precis vad som ser ut att hända med tanke på hur El Nino ser ut att bli. Taos kan bli en riktig puderdröm i år.

Genomsnittligt snöfall: 7,5 meter
Snödjup under El Nino 97/98: 8 meter

Kirkwood
Likt Mammoth är Kirkwood beläget i de högre delarna av Lake Tahoe-området och får på så sätt betydligt mer snö än sina nordligare grannar. Säsongen 97/98 var Kirkwood himmelen på jorden med 2,5 meter mer snö är genomsnittet.

Genomsnittligt snöfall: 13 meter
Snödjup under El Nino 97/98: 15,5 meter

Silverton
Silverton drar likt Telluride stor nytt av de sydliga strömmarna av El Nino. Ett rikligt snöfall förvandlar delar av de södra topparna av San Juans från oåkbara till helt fantastiska.

Genomsnittligt snöfall: 10 meter
Snödjup under El Nino 97/98: Silverton öppnade först 2002. Därför finns det inga siffror från 97/98 att jämföra med. 

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!