Här hittar du alpernas billigaste liftkort

Här hittar du alpernas billigaste liftkort

Liftkortet är väsentlig kostnad vid varje skidresa men en kostsam sådan. Alpernas största skidorter ser till att ta bra betalt för en veckas åkning – men det finns billigare alternativ.

Att planera en skidresa tenderar att spring iväg i pris ganska snabbt – och liftkortet är en av de stora kostnaderna. När du köper en resa via ett resebolag brukar liftkort ingå i priset men det blir sällan billigt. Alpernas stora skidorter vet nämligen hur de ska ta betalt för sina liftsystem – men det finns undantag.

Runt om i alperna finns det skidorter som sett till konkurrensen har relativt billiga liftkort. Visst, du kommer kanske inte få tillgång till Chamonix branta åk eller St Antons bredd men om du vill få till en snabb resa utan att spendera en månadslön alternativt är student med en mindre budget kan de här platserna vara något för dig.

Här är alpernas billigaste liftkort.

Tignes – 180 euro(6-dagars)

Vallnord/ Arcalis / Pal-Arinsal – 186 euro

Andalo – Fai della Paganella – 187 euro

Kaunertaler Gletscher – 189 euro

Feldberg Winterspirtzentrum – 190 euro

Sestrière – 190 euro 

Morzine – 190 euro

Solda – 198 euro

Bormio – 208 euro

Champoluc – 216 euro

Vi tittade även på de skidorter som du kanske ska undvika om du inte har oändligt mycket pengar. Inte helt otippat hittar du alpernas dyraste liftkort i några utav Schweiz mest profilerade skidorter.

Dyraste liftkorten i alperna:
Zermatt – 380 CHF = 354 euro
Laax – 338 euro
St Moritz – 337 euro
Saas Fe – 337 euro
Verbier – 328 euro

Observera att vi tagit bort de allra minsta skidorterna och därmed också de absolut billigaste liftkorten. För mer information rekommenderar OnTheSnows hemsida där ni kan se i stort alla skidorter i alperna och deras priser på liftkort. Tänkt också på att priserna kan komma att förändras under säsongen. Därför bör du alltid säkerställa vilket pris som gäller vid ditt aktuella resedatum.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!