Har redan 3 meter snö – öppnar först om 9 dagar
Foto: Christina Lusti/ Revelstoke Mountain Resort @ facebook

Har redan 3 meter snö – öppnar först om 9 dagar

Sälj bilen, panta ungarnas cyklar, belåna huset. Gör vad du kan för att samla ihop till en biljett över atlanten – du måste till Revelstoke nu!

Vi har tidigare kunnat berätta om att Revelstoke tjuvstartat sin säsongen efter ett snöfall på dryga metern. Men det var vara början – nu badar skidorten i snö.
– BC är definitivt rätt plats att vara just nu. Vi har just passerat 300 centimeter snö, sade backar Revelstoke på deras Facebook-sida.

Det anmärkningsvärda i det hela är att skidsystemet inte öppnar förrän om 9 dagar. Så för den som är villig att hajka eller kan muta liftskötaren finns det nästintill oändligt med puder att hämta.

Skidproffset Chris Rubens publicerade igår ett 14 sekunder långt klipp från Revelstoke på sin Facebook. Vi vill varna känsliga skidåkare för extrem puderyra och psykotiska skratt: 

Silly deep.Check @_seancochrane for a different angle.@seerevelstoke @salomonfreeski @kaskofsweden @theprobar @dissentlabs @freshskis @revelstoke #TheRealStoke #ExpandYourPlayground #explorebc #skirevelstoke #almosttoodeep #revelstokeproblems

Posted by Chris Rubens on Tuesday, 17 November 2015

Samtidigt är de inte ensamma. I Washington, det vill säga staten, har Mount Baker fått en rejäl portion av kalaset. Baker, som öppnar sina liftar idag, har enligt deras hemsida över en och en halv meter snö på toppen.

Nu hoppas vi bara att alperna kan kontra och sett till att Chamonix förväntas få dryga 30 centimeter imorgon och sedan hela 95 centimeter på lördag finns det anledning att dra på smilbanden så här i slutet av veckan. 

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!