Här hittar du alpernas bästa parker
Laax leder tveklöst utvecklingen på parkåkning i Europa just nu. Foto: Gaudenz Danuser

Här hittar du alpernas bästa parker

You might as well jump! Alpernas bästa parker ligger redo för dina stordåd.

Avoriaz – Frankrike
Hit flockar alla jibbers för alla stora och naturligahopp - och det är lätt att förstå varför. Med 5 parker, inklusive en halfpipe, är Avoriaz perfekt för freestyle. Den mest populära platsen är Chapelle parken och den ligger på toppen av Procluo hissen, och är perfekt för såväl nybörjare som mer etablerade åkare. 

Flachauwinkl – Österrike
Det finns bara ett ord för att beskriva Absolut Park Flachauwinkl; STOR. Med en nybörjare-linje som rymmer tolv funktioner, tio av dem i en rak linje, fyra superlätta hinder kan du göra det till utgångspunkten i din jib-karriär. Om du redan har haft din beskärda del av tiden i parken, kan du attackera mellanbanan och fem hopp med svårighetersgrad som varierar från 5 till 10 meter.

Ischgl – Österrike
En av de största parkerna i Alperna. Förutom klassiska rails och boxar har parken mer än 20 kickers, varierande mellan 6 och 20 m långa. Det finns också 2 cornerpipes, en massiv tubespine och en offentlig bagjump i parken.

Laax – Schweiz
Vad kan vi säga om Laax snowpark som inte har sagts innan? Det är utan tvekan en av de bästa parkerna i Europa ... konsekvent. Det är ingen överraskning att Laax står värd för några av snösport mest prestigefyllda evenemang.

Här finns en gigantisk superpipe som är en av de största i världen – och kommer vara så många år framöver. Men om du inte är en blivande Danny Davis eller Shaun White, de har en fyllig 4-meterspipe intill den stora för dig att finslipa dina färdigheter på.

Les 2 Alpes – Frankrike
I Les 2 Alpes kan parkåkare befinna sig året runt. På vintern ör park belägen vid Toura och har en 120 meter lång naturligt formad halfpipe, massor av hopp och rails och två boardercross-banor. 

Livignio – Italien
En relativt dolt pärla bland europeiska parker är Mottolino Snowpark i Livigno. Ligger precis på gränsen mellan Schweiz och öster om Sydtyrolen. Även om det kan vara lite svårt att komma till så belönas du rikligt när du väl är där. 

Kaprun – Österrike
Kitzsteinhorn erbjuder 3 världsklass snowparks och en super pipe med en längd på 160 meter och en höjd på 6,7 meter. Parkerna i Kitzsteinhorn hanteras och formes dagligen av en motiverad park-besättning så att ingenting står i vägen för ultimata jibb-upplevelsen. 

 

Kaprun – Österrike
Kitzsteinhorn erbjuder 3 världsklass snowparks och en super pipe med en längd på 160 m och en höjd på 6,7 meter. De snowparks på Kitzsteinhorn hanteras och förvaras i formen dagligen av en motiverad form besättning så att ingenting står i vägen för ultimata freestyle roligt.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!