Hus med alldeles egna skidbackar till salu

Hus med alldeles egna skidbackar till salu

För 1,5 miljoner dollar, eller 12 miljoner kronor, slipper du långa liftköer och trånga pister. Ett hus i Kanada ligger just nu uppe för försäljning – och det fem egna skidbackar.

Tänk att kunna åka ospårat varje puderdag, eller att ha ett berg helt för sig själv. Det kan bli en verklighet för den person som är villig att hosta drygt 12 miljoner kronor för ett hus nära Huntsville, Ontario, i Kanada. 

Förutom fem sovrum, tre badrum och ett öppet kök stoltserar tomten även med en 123 acre stort skidsystem med 76 meter i fallhöjd. 

Fiddlehead Mountain som området heter, har en ankarlift, pistmaskin, värmestuga, fem nedfarter och två offpist-linjer. En av nedfarter är döpt efter kanadensiska olympiern Nancy Green, och den tillåter även kvällsåkning för det som är sugen. 

Nuvarande ägaren, Rob Birsch, lärde att åka skidor på berget, då ägt av den lokala skidklubben. Men när han och hans partner, Francine Goulet besökte skidområdet 1997 såg de att liften inte längre fungerade och tomten var till salu. 

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!