Fortsatt tävlande på spel i Freeride World Tour

Fortsatt tävlande på spel i Freeride World Tour

På grund av dåliga förhållanden i helgen sköts FWT-tävlingen i Fieberbrunn upp. Nu är det dock klart för tävling på onsdag – och det står mycket på spel.

På onsdag, kl 8.15, är det så dags för Freeride World Tour Fieberbrunn. Den österrikiska skidorten är tredje stoppet på touren, och det står mer på spel än vanligt.

Fieberbrunn är sista stoppet innan tävlingen tar sig över Atlanten till Alaska – dit endast de bäst rankade får följa med. För resterande åkare är säsongen slut och därmed kan den så fruktade sommarträningen ta vid(okej, det är några månader kvar på säsongen, men ni fattar).

Som extra grädde på moset så är de som kvalar in till Alaska är direktkvalificerade till nästa års säsong. Hur många som tar sig vidare skiljer sig dock.
Herrar Skidor: Topp 14 kvalificerade för Alaska(av 26 åkare)
Damer Skidor: Topp 7 (av 14)
Herrar Snowboard: Topp 7 (av 14)
Damer Snowboard: Topp 5 (av 8)

Så här ser rankingen ut inför onsdagens tävling.

Herrar Skidor

Damer Skidor

Herrar Snowboard

Damer Snowboard

Kristofer Turdell har satt sig in en bra situation genom sin seger i premiären i Vallnord. Reine Barkered ligger också bra till på en niondeplats. Wille Lindberg är i nuläget vidare till Alaska, men han är långt ifrån säker på sin 13:e plats.

Bland damerna hittar vi Lotten Rapp, Matilda Rapaport oc Evelina Nilsson vidare för tillfället, men alla ligger i farozonen och riskerar att missa kvalifikation. Christoffer Granbom för tillfället på en neslig 8:e plats i herrarnas snowboard. Därmed behöver han stark tävling för att ta sig uppåt i rankningen.

Ni kan se tävling live på: Freeride World Tour - Fieberbrunn

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!