JP Auclair hyllas i Riksgränsen för andra året i rad

JP Auclair hyllas i Riksgränsen för andra året i rad

JP Auclair var en av den moderna skidåkningens skapare – och tillika en av grundarna bakom Armada. Den 17-20 maj hyllas legenden i Riksgränsen för andra året i rad.

Riksgränsen ses av många som födelseplatsen för den moderna skidåkningens, och JP Auclair var en av dåtidens pionjärer. Det även i Riksgränsen som Auclair, tillsammans med Chris O'Connell möttes för tävlingen King of the Hill – ett möte som senare skulle leda till skapandet av märket Armada. 

Som en hyllning till den bortgångne skidikonen hålls nu, för andra året i rad, JP Memorial i Rikgränsen. Hyllning är dock mer än bara ett namn.
Under den 17-20 maj kommer tävlingar så som bästa tricket, bästa mute backflip, bästa QP Straight Air och  bästa QP-tricket så väl som lika viktiga bästa 90-talskläderna, bäst hår, mest kul, bästa foto samt ett 'Send It'-pris för den som satsar mest. 

Förra årets deltagare i JP Memorial. Foto: Armada

Förra året tävling var en kavalkad av kända skidåkare och fotografer så som Jacob Wester, Phil Casabon, gänget från The Bunch, Daniel Rönnbäck och Chris O'Connell själv – och årets Memorial lär inte bli sämre. 

Ni kan hitta mer information om eventet här. För att registrera sig inför eventet skickar du mail till info@jpmemorial.com

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!