Lovisa Rosengren i Gulmarg. Foto: Scott Markewitz

Artiklar

En drömresa till Kashmir

Föreställ dig att få ett telefonsamtal från självaste Mike Douglas som berättar att just du valts ut av 3000 ansökningar att få åka på din drömresa tillsammans med Salomons proffsåkare. Just det hände för 23-åringen Lovisa Rosengren från Stockholm.

Text: Gabriella Edebo • 2017-10-22 Uppdaterad 2017-10-22

För tredje året i rad arrangerade Salomon Freeski TV en tävling där deltagare fick beskriva sin drömresa med destination och vilka av åkarna på Salomon-teamet man ville ha med.
Tidigare vinnare har önskat resor till Japan och en roadtrip i British Columbia, men i år var det dags för det lite mer annorlunda resmålet Kashmir i Indien.

Den lyckliga vinnaren denna gång med drömmar om Indiskt puder var Lovisa Rosengren, en säsongande trädgårdsskötare som plötsligt befann sig på ett flyg mot sin drömdestination.

”När jag skickade in det var det bara en timme kvar att söka. Jag ville välja en mer speciell plats så då blev det Kashmir, men vem vinner ens sånt här tänkte jag. När Mike sen plötsligt ringde strax innan julafton blev jag så chockad att jag knappt kunde prata.”


En drömresa till Kashmir
Lovisa, Kalen Thorien och Cody Townsend på gatorna i Delhi. Foto: Scott Markewitz

Den 21a januari landade en rent utsagt skitnervös Lovisa i Delhi där hon möttes upp av Salomon-teamet med Mike Douglas, Cody Townsend, Kalen Thorien och två kameramän.

Resan började med ett par dagar i stadens kaos. Allt är så hektiskt att Mike trampar rätt i en hög av koskit när han försöker fånga på film hur alla vill ta en selfie med de blonda tjejerna Lovisa och Kalen.

En drömresa till Kashmir
Lovisa i nästan för djup snö. Foto: Scott Markewitz

När de anländer till skidorten Gulmarg är det som att kliva in i en annan värld, och precis då börjar det kräksnöa. Det gick från att vara barmark till två meter fluffig snö på nolltid och den första dagen på skidor blev i bokstavligt talat bottenlöst puder.

”Det var helt sjukt. Jag har aldrig varit med om att det snöat så mycket förut och att det nästan är för mycket snö för att kunna åka.”

En drömresa till Kashmir
Lovisa Rosengren högt ovan molnen med utsikt över Himalaya. Foto: Scott Markewitz

Gulmarg har bara en lift, men den gamla gondolen är den hösta skidliften i världen på 3979 meter och med magisk utsikt över Himalaya. Förhållandena under veckan svängde kraftigt med snö och varma temperaturer om vartannat men skidåkningen och resan överträffade alla förväntningar.

”Det blev verkligen en drömresa, allt från skidåkningen till kulturen var helt fantastiskt. Det enda dåliga egentligen var hotellets kassa WiFi och den rosa geléaktiga ursäkten till sylt man fick till toasten på morgonen.”

Avsnittet från Lovisas Dream Trip släpps online senare i höst på Salomon Freeski TV men kommer att förhandsvisas nu på fredag den 27e oktober på premiären av Untracked Film Tour i Stockholm. Lovisa kommer även att vara med och berätta mer om resan och hur det var att filma med ett av världens största produktionsbolag för skidfilmer.

Åka Skidor presenterar: Untracked Film Tour


Trailern för höstens filmturné har landat


Puder och sladdande 740:s i Älvdalen


Text: Gabriella Edebo • 2017-10-22
ArtiklarGulmargIndienLovisa RosengrenSalomon Freeski TV

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen