Med hundspann till Monster-rännan

Så har norrmannen Nikolai Schirmer slagit till igen. Den 11e november var han ute på mission i Tamok-dalen och åkter puder i en av Skandinaviens fetaste rännor.

Monster-rännan och är ett 700 meter långt åk som ligger tio kilometer in från närmaste väg i Tamok-dalen i Nordnorge. Med den långa approachen, ett crux på mitten som kräver en firning och knappt fem timmars dagsljus så är det ett åk som inte ofta körs så här års. För sex år sedan gjorde Nikolai ett försök men fick vända tillbaka och nu var det dags igen, fast med lite hjälp från slädhundar. Med hundspannet kunde de kapa tiden att ta sig in till foten av berget med nästan tre timmar

Det här spelades in för bara några dagar sedan (den 11e november) och visar än en gång att vintern ochsnön verkar gömma sig i Norge.

Missa inte att spana lite extra på pinnen de använder som snöankare vid firningen, refererad till i filmen som "organic bio-degradable snow anchor".

"Vi kuttet faktisk ned to trær for å finne en som hadde perfekt bounce og stivhet." utvecklade Nikolai när vi frågade om pinnen i fråga. 

Foto: Nikolai Schirmer

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!