Sveriges sydligaste skidåk
Christoffer Persson mitt i den kanske sydligaste svängen i svensk skidhistoria. Foto: Dennis Melin

Sveriges sydligaste skidåk

I helgen tog Dennis Melin och Christoffer Persson tillfället i akt och bestämde sig för att åka skidor med havsutsikt vid Ales Stenar i Skåne.

Bilderna är tagna nu i söndags den 4e mars. Personen med skidor under fötterna är Christoffer Persson och bakom kameran hittar vi Dennis Melin. Båda herrarna jobbar i en skidbutik i Limhamn och har tidigare gjort säsong i Alperna och Åre, så när snön började falla i Skåne infann sig skidpeppet direkt. Fotografen Dennis berättar med om bravaderna.

Hur fick ni idén?
- "Inspirationen kom dels av att det kommit ganska mycket snö och vi ville visa att även vi här nere i söder kan få till några svängar. Sen har vi många skidpolare som bor norrut som vi ville retas lite med också."

Foto: Dennis Melin

Hur valde ni plats?
- "Vi såg på en live-cam över byn Kåseberga att det såg ut som det var rätt bra med snö och att miljön med havet i bakgrunden såg häftig ut. Så vi tänkte att vi skulle ta och testa den lilla branten vid Ales Stenar och se om det gick."

Hur var snön?
- "I de vinddrivor som bildats på sluttningarna var det ganska bra med snö men i övrigt var det inga större mängder, snön hade mjukats upp en del under dagen i solen så den va lite slushaktig. Det blev några svängar bara, men det hela var mer för upplevelsens skull och att det är i en ganska häftig miljö ned mot havet och så långt söderut."

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!