Fjordar & bakåtvolter - en liten film om en skidfilm

En avslöjande dokumentär om skidproffsens liv, från en regnig fjord i Norge med mycket lemmelkaffe och mellan tre och tolv öl.

Rolf Nylinder fick äran att hänga med som filmare till Sunnmøre för att åka skidor och segelbåt i Norges vackra fjordar. Där var planen att åkarna Johan Jonsson, Sverre Liliequist, Emilie Eriksson, Olof Larsson och Per Jonsson, i sällskap av fotografen Hans Johansson, skulle gå upp till de högsta och vackraste topparna och sen bli filmade när de sprutade puder och gjorde väldigt stora bakåtvålter.

Så blev det inte.

- "Vi hade typ de sämsta förhållandena jag någonsin upplevt, men med bra folk blir det ju glatt ändå!" Berättar Johan om resan.

Inte en enda bakåtvolt blev det, men en ovanligt ärlig skidfilm, eller "En liten film om en skidfilm" som Rolf beskriver den, blev det istället. Och en hel del lemmelkaffe och mellan tre och tolv öl.

- "Som vanligt är det genialiskt [när Rolf har varit i farten och skapat film]. Kul med någonting annorlunda" fortsätter han.

För det är ju ändå något vackert när man kan höra hur överjävligt isigt, ojämnt och skrovligt underlaget är under skidorna.

"Titta efter och se hur det ser ut"!

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!