Missa inte anmälan till Arc’teryx Alpine Academy i sommar
Foto: Arc'teryx Alpine Academy / Piotr Drozdz

Missa inte anmälan till Arc’teryx Alpine Academy i sommar

4 dagar med kurser, föreläsningar och mycket mer med atleter i världsklass när Europas största alpina evenemang tar över Chamonix den 5-8 juli.

Mer än 400 deltagare från världens alla hörn tillsammans med 120 bergsguider och 30 av några av världens absoluta topp-atleter kommer i sommar tillbaka till Chamonix för den sjunde upplagan av Arc'teryx Alpine Academy.

Det hela handlar om en aktivitetsladdad weekend med mängder av clinics, kurser, föreläsningar, filmvisningar och mycket mer.  Evenemanget vänder sig till både nybörjare och erfarna alpinister, klättrare, traillöpare och skidåkare för att skapa en miljö där alla kan utvecklas, lära sig nytt och skaffa sig nya erfarenheter i en unik miljö.

Det populära evenemanget brukar sälja slut på platser till de olika kurserna på bara några timmar, så se till att vara beredd när anmälan öppnar onsdag den 21: a mars klockan 15:00.

Foto: Arc'teryx Alpine Academy / Hugo Vincent

Guidade kurser är en del av grundtanken med eventet som är tänkt att skapa en unik utbildningsform som ger mycket valuta för pengarna. Kurserna ger deltagarna möjlighet att välja kurser efter intresseområde och nivå, och det finns allt från alpinism, klättring och skidalpinism till trailrunning, övernattning på glaciär och glaciärräddning att välja på.

I år finns fler än 30 clinics på schemat för förväntansfulla deltagare som arrangeras på flera spektakulära platser kring Chamonix-dalen. En detaljerad översikt med hela utbudet hittar du här.

Utöver kursutbudet bygger arrangörerna även upp det de kallar för Alpine Village inne i centrala Chamonix. Torget Place Balmat förvandlas till ett mötesområde som är öppet för alla med ett digert kostnadsfritt program som inkluderar presentationer, filmkväll med världspremiärer, konserter, uppvisningar med atleter, bouldering och klättervägg, produkttester och många andra aktiviteter.

Mer info och anmälan hittar du på chamonix.arcteryxacademy.com

Missa inte att anmälan öppnar onsdag den 21: a mars klockan 15:00.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!