Vårens höjdpunkt: Ride the Cow i Hemavan
Årets bästa vecka enligt landets friåkare. Foto: Maja Matslofva

Vårens höjdpunkt: Ride the Cow i Hemavan

Nu är det mindre än en månad kvar till en av vårens stora återkommande höjdpunkter. För elfte gången kommer friåkningstävlingen Ride the Cow tillbaka till Hemavan.

Vinnaren av Ride the Cow 2015 och 2016 Filip Bertilsson. Foto: Domantas Kvedaras

Det är många av våra svenska hopp på kvaltouren till Freeride World Tour som har Ride the Cow i Hemavan som sin absoluta favorittävling under säsongen. Stämningen, platsen, människorna, åkningen och organisationen - allt är på allra högsta nivå.

Ambitionen från de lokala eldsjälarna Peppe och Bosse som arrangerar tävlingen är att få till en riktigt rolig vecka där alla känner sig välkomna. Till skillnad från upplägget på NM i Riksgränsen så får alla deltagare åka samtliga tävlingsdagar, som oftast är två om vädret tillåter (men kan också bli en eller tre).

Badtunna, bankett och bra folk levererat av Ride the Cow-arrangörerna

Många av åkarna som varit med vid upprepade tillfällen vittnar om den fantastiska stämningen och att det definitivt är en av de bästa ställena att testa tävla i friåkning för första gången. Om man känner att man vill bli lite mer självsäker innan tävlingen, eller helt enkelt känner för att spendera hela veckan uppe i Hemavan med bästa möjliga paketdeal, så bör man anmäla sig till RTC-campet. Läs mer om både campet och tävlingen här.

Anmälan stänger den 31a mars och strax därefter kommer ett mer detaljerat program för camp- och tävlingsdagarna att publiceras på hemsidan.

Mer info och anmälan: www.RIDEtheCOW.se

Boende till Ride the Cow-pris finns här.

Camp-coachen och skidplocksansvarig Dick Matslofva levererat i vanlig ordning förstklassig underhållning på banketten.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!