Freddie Grann om skidåkning och konst
Foto från @freddiegrann på Instagram

Freddie Grann om skidåkning och konst

En skidåkande konstnär eller en konstnär på skidor? Oavsett så är Freddie Grann unik i det mesta han gör och skapar med skidor, målarfärg och svetsar.

Freddie Grann säger att han lever för att åka skidor och att skapa konst. Sen kom dagen då han insåg att han kunde kombinera de två passionerna och resultatet blev och förblir något alldeles extra.

De senaste projekten involverar en försenad säsongsedit från förra vintern, ett projekt ihop med Lasse Åberg och skulpturer som nu på Kimbo Sessions i Kläppens snowpark ska vara med som en del av parken.

Mer om Freddie kommer du garanterat att se framöver, men vi börjar med att kika lite närmare på det han kallar sin försenade säsongsedit. Vi bad honom berätta mer om sig själv och vad det är han egentligen har för sig.

Lite kort: Vem är du?
- Ja vem är jag? Svår fråga. Freddie Grann heter jag i alla fall. Skidåkare, konstnär och livsnjutare. Bor i en liten stuga utanför Bålsta.

Vad har du för dig om vintrarna?
- Det är en magisk tid och det är då jag går ut från min verkstad för att skapa. Jag är lite här och där på vintrarna, men oftast Sverige.

Vad är det du har gjort här?
- En väldigt sen säsongsedit från 2017 som egentligen skulle ha droppats för länge sen men ibland tar saker och ting mer tid än planerat helt enkelt. Har väll inte tänkt något speciellt med det egentligen utan satte mig vid datan och det blev det de blev.

Var finner du din inspiration?
- Det är en svår fråga. Vart man än väljer att titta finns det saker att ta in. Har väl inget speciellt ställe jag får inspirationen ifrån, men jag laddar gärna energin i naturen.

Vem vill du ska se den?
- Jag skapade filmen för mig själv och vem som helst får se det jag skapat.

Hur kom du på idén att börja måla med skidorna och skapa konst med koppling till skidåkningen?
- Hur jag började skapa saker utanför backen är en lite längre historia, men det började med knäskador och slutade med en verkstad fylld med allt möjligt. Målningen kom till när jag ville kombinera 3 saker jag gillar.

Mer från Freddie Grann:

Paint a park:

Ski paint:

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!