Säsongens första Åka Skidor i butik nu
Johan Jonsson på omslaget och Oskar Enander bakom kameran.

Säsongens första Åka Skidor i butik nu

Löp å köp! Winter is coming! Och alla andra relevanta klyschor! Höstens första nummer av Åka Skidor har landat i din närmaste butik och bara väntar på att bli bläddrad i.

Temat för 2018 års septemberutgåva är förändring. Läs om en högt uppsatt finansman som lämnade det välbetalda kontorslivet för ett liv som bergsguide, alla fantastiska fördelar (och den oglamorösa verkligheten) med att flytta och bo på en skidort, en världscupåkare i puckelpist som sadlar om till freeride, hur en norrman hamnade i Ryssland för att utveckla en av världens bästa skidorter och få svar på om det verkligen är en bra idé att låta barnen gå med i den lokala slalomklubben. Och mycket mer.

Inför säsongen introducerar vi även lite nyheter i tidningen:

Verksta'n
Här kommer vi framöver att nörda ner oss ordentligt i hur vi på bästa sätt tar hand om vår utrustning och annat nödvändigt som skidåkare bör ha koll på. Vi börjar med att se till att skidkläderna är i toppskick och impregneringen är redo att möta en blöt höst.

Fråga Åke
Vår tangetbordskrigare Åke S. Kare har vi tidigare gett lite smakprov på här på webben, men nu får han ta klivet in i tidningen och svara på våra kära läsares frågor, funderingar och existentiellt grubbel. Första svaret resonerar kring den stora frågan om att gå med i en slalomklubb eller ej.

Profil: Magnus Strand. Foto: Mattias Fredriksson

Mer innehåll i detta nummer:

Rosa Khutor
Den gamla OS-orten i Ryssland bjuder på svinbrant offpist, stabil snö, heta bastubad och en bättre skidupplevelse än vi ens vågat drömma om.

Magnus Strand
Möt mannen som gav upp ett toppjobb i finansvärlden för ett lugnare liv i bergen.

Bo på skidort
Åka Skidor ger dig den totala och helt oumbärliga guiden till att bo på skidort.

Borgafjäll
Sverges bästa skogsåkning finns i Borgafjäll i Västerbotten.

Profil: Hedvig Wessel. Foto: Anton Enerlöv

Hedvig Wessel
Norskan har lagt ner puckelkarriären och satsar på att vinna Freeride World Tour istället.

Kleinwalsertal
Lite folk, mycket orört. Du kanske inte hört talas om Kleinwalsertal i Österrike, just därför borde du packa dina puderskidor och åka dit.

Och såklart många riktigt sjyssta bilder och prylnörderi i vanlig ordning.

Finns i en butik nära dig, och om du hellre slipper promenaden till närmaste ICA eller Pressbyrån kan du klicka här för att få den direkt hem i brevlådan istället.

Missa inga nyheter!
Följ Åka Skidor på Instagram och Facebook också.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!