Nytt avsnitt av Hedvig's Way

Nytt avsnitt av Hedvig's Way

Hedvig Wessel är den norska landslagsåkaren i puckelpist som bytte till friåkning och i år ska tävla på Freeride World Tour, och delar sin resa och nya livsstil genom webbserien Hedvig's Way.

Efter OS i PyeongChang bestämde sig puckelpiståkaren Hedvig Wessel från Norge att byta till bredare skidor under fötterna och satsa helhjärtat på freeride istället. Nu har hon fått ett wildcard till Freeride World Tour och webbserien Hedvig's Way ger en inblick i hennes övergång till friåkning och ett liv bland de stora bergen.

Med hjälp från vänner och andra proffsåkare får hon vägledning och inspiration till att lära sig allt om säkerhet och snöförhållanden på berget, hur rekning inför en friåkningstävling går till, teknik och kunskaper för topptur och trick utför klippor. 

Foto: Anton Enerlöv

I den andra episoden får vi följa med till Verbier där Hedvig möter upp med några av sina närmaste vänner som tävlat och sysslat med friåkning en längre tid. Tillsammans övernattar de i en stuga uppe på berget och beger sig ut tidigt på morgonenför att ta sig upp till toppen för att åka skidor ner i soluppgången.

Men saker och ting går snett och Hedvig får ny respekt för de stora bergen och laviner. Trots det blir det en bra vecka i Verbier med nya lärdomar, upplevelser och grym åkning i ännu bättre sällskap.

Alla åkare är från Sverige och Norge och inkluderar förutom Hedvig själv även Sofie Gidlund, Moa Wärvik, Marte Tveten och Ida Gunleiksrud som alla säsongade i Verbier förra vintern.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!