Idre Fjäll är först att öppna för skidåkning
Foto: Idre Fjäll

Idre Fjäll är först att öppna för skidåkning

Från och med idag kan du åka skidor i Sverige igen. Idre Fjäll har sparat snö över sommaren och är först ut att öppna liftarna för skidåkare.

Nu är vintern nära. Idre Fjäll blev idag den 19 oktober den första anläggningen i Sverige med att öppna för utförsåkning. Med sparad snö från förra säsongen har de nu två backar öppna för både allmänhet och slalomklubbar.

Sedan 2014 har Idre Fjäll sparat snö över sommaren under stora dukar för att kunna garantera en tidig öppning av både längdspår och skidbackar.– Till den här säsongen har vi sparat 260 000 kubikmeter snö, det är 20 000 kubikmeter mer än föregående säsong, säger Tommy Halvarsson, marknadsansvarig på Idre Fjäll.

Foto: Idre Fjäll

För många slalomklubbar i landet har det blivit ett bra alternativ för att få möjlighet att börja träna på snö redan i oktober, utan att behöva åka hela vägen till galärer i Alperna. Men för att fler ska ha möjlighet att komma och njuta av försäsongsåkning kommer backarna även hålla öppet under 2 timmar per dag för allmänheten mellan 12–14. Resterande del av dagen är backarna bokade av alpina träningsgrupper.Skidåkningen sker på Idre Fjälls nordsida i de svarta backarna Specialen och Carvingsvängen och underlaget ska enligt uppgift vara riktigt bra och hårt. Dessutom finns sedan den 12 oktober även en mil längdspår att njuta av.

Mer information och öppettider finns på Idre Fjälls hemsida.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!