Gratis lavinföreläsningar med Skiers Left

Gratis lavinföreläsningar med Skiers Left

För sjätte året i rad arrangerar stiftelsen Skiers Left säsongens viktigaste föreläsningsturné för att förmedla lavinkunskap och förändra attityden kring risktagande i samband med friåkning.

Skiers Left är en stiftelse som arbetar med att förmedla kunskap om laviner och förändra attityden kring risktagande i samband med friåkning. Efter att Mikaela Scherrer omkommit i en lavin i Verbier 2012 startade hennes bröder Axel och Gustav stiftelsen tillsammans med några nära vänner.

I flera år har de arrangerat gratis lavinföreläsningar på flera orter i landet och lyckligtvis fortsätter de med det även i år. Hittills har de redan besökt Luleå, och härnäst på schemat väntar Malmö, Göteborg, Stockholm, Uppsala och avslutningsvis Umeå.

Föreläsningarna är på två timmar där en lavinexpert går igenom grundläggande kunskaper och viktiga saker att tänka på när det kommer till laviner och att vistas i lavinfarlig terräng. Kvällsföreläsningarna riktar sig främst till åkare med mindre erfarenhet och bör ses som en introduktion för att göra fler medvetna om risker som är förenade med friåkning, men det är starkt rekommenderat att bygga vidare på sina kunskaper genom att gå en riktig kurs med utbildade instruktörer.

Skiers Left är en ideell organisation som drivs av riktiga eldsjälar, så se till att bidra till att de kan fortsätta bedriva sin fantastiska verksamhet genom att swisha till 123 900 3831. Läs mer om Skiers Left och hur du kan bidra på deras hemsida och håll utkik för mer information om föreläsningarna på facebooksidan.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!