Välgörenhetsauktion till förmån för POW
Gamla stålkanter blev konst. Foto: Kevin McHugh

Välgörenhetsauktion till förmån för POW

Ingemar Stålkant kallas skulpturen som är skapad av gamla stålkanter av den skidåkande konstnären Freddie Grann och nu auktioneras ut och samtliga intäkter går till miljöorganisationen Protect our Winters.

Välgörenhetsaktion till förmån för Protect Our Winters Sweden arrangerad av Untracked Film Tour.

Auktionen hittar du här!

Ingemar Stålkant visar sig från sin bästa sida. Foto: Kevin McHugh

Ingemar Stålkant kallas konstverket som är skapat av den skidåkande konstnären Freddie Grann. 

Inför premiären av Untracked Film Tour i oktober hörde Freddie av sig till oss och tyckte att det vore kul att skapa något slags konstverk att auktionera ut och låta intäkterna gå till Protect Our Winters för att stödja deras verksamhet. Det lät ju riktigt spännande sa vi och hörde av oss till Åre Skidfabrik och frågade efter spillmaterial från skidtillverkningen, och vips så hade vi fått en stor mängd kasserade stålkanter som Freddie fick släppa lös all sin kreativa energi på, och herr Stålkant blev resultatet.

Den skidåkande konstnären Freddie Grann

Under alla filmturnéns stopp under hösten har skulpturen varit med och visats upp i samband med att filmen Konståkning som Freddie Grann står bakom har visats. I filmen skapar han tillsammans med legenden Lasse Åberg unik konst hemma i Bålsta. Mer om Freddie hittar du på www.freddiegrann.com eller sociala medier under @freddiegrann och @grannart.

Auktionen pågår just nu på Tradera och avslutas den 12 december klockan 19:55. Auktionen hittar du här.

Alla intäkter går oavkortat till miljöorganisationen Protect Our Winters Sweden för att de ska kunna fortsätta sitt arbete för att snösporten ska minska sin klimatpåverkan. Läs mer om POW och deras arbete här.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!