Gondolhaveri i Österrike
Foto: Andreas Wienold

Gondolhaveri i Österrike

Den helt nya gondolen i Hochzillertal strax utanför Innsbruck havererade i söndags morse när fem gondoler kolliderade och fastnade vid ett av lifttornen.

Den helt nya gondolen Wimbachexpress i Hochzillertal tre kvart från Innsbruck har inför den här säsongen ersatt en fyrstolslift och ger tillgång till nya pister och effektivare omloppstid. Leverantören av liften är Leitner där varje gondol rymmer tio personer och liften har en kapacitet på 2 620 personer i timmen.

Foto: Zoom Zillertal

Incidenten inträffade i söndags morse när en av gondolerna av okänd anledning fastnade vid en av liftstolparna vilket i sin tur orsakade att ytterligare fyra gondoler kolliderade och fastnade vid stolpen.

Enligt uppgifter rapporterade i Österrikiska medier har ingen kommit till skada och gondolen ska ha varit tom på folk vid olyckstillfället. Liften ska ha stängt för gäster på grund av hård vind innan olyckan inträffade, och gondolerna höll på att plockas in från vajrarna när gondolerna kolliderade vid lifttorn nummer sex.

I nuläget är det oklart exakt hur kollisionen kunde inträffa och liftbolaget har ännu ingen prognos för om och när liften kommer kunna tas i bruk igen.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!