Köpenhamns nya plastbacke
En testpanel testar underlaget innan öppning tillsammans med dansk TV. Foto: TV 2 Lorry

Köpenhamns nya plastbacke

Desperationen efter skiåkning i Danmark tycks ha nått en ny nivå och en plastbacke ska nu rädda Köpenhamns skidåkare från att tyna bort i det snöfattiga plattlandet.

Copenhill heter den nya artificiella backen i Köpenhamn som snart är redo att öppna för allmänheten. Den kommer att bli hela 85 meter hög och 450 meter lång och erbjuda både rullband, bygellift och hiss som transportmedel till toppen.

Copenhill från ovan. Foto: TV 2 Lorry

Underlaget består av små plastborstar som påstås kännas ungefär som en hård pist under skidorna. En testpatrull med några av landets främsta skidåkare fick testa backen innan öppning och gav ett snittbetyg på en stark 9a på en tiogradig skala. (Vad betyget bygger på är ytterst oklart).

Skidbacken finns ovanpå Köpenhamns nya och toppmoderna förbränningsanläggning som försörjer 160 000 hushåll med värme och el. Förutom själva backen finns även en restaurang/cafe och norra Europas högsta klättervägg på 85 meter på fasaden.

Foto: TV 2 Lorry

De nedersta 300 meterna av backen öppnar på danskarnas vinterlov vecka sju, och resten ska vara färdigt till sommaren.

Priset för vad det kommer att kosta för att få uppleva och testa på om plaståkningen är något att ha är lite oklart i nuläget, men 350 danska kronor för tre timmar verkar det landa på (heldagskort verkar inte finnas utan du betalar per timme…). Eller så slår du till på ett paketpris för två personer inklusive två halvliters øl att fira bedriften att ni överlevde med för 695 spänn totalt.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!