Fråga Åke: Huvudstadens bästa backe
Tangenbordskrigaren Åke har svar på allt. Nästan. Illustration: Andreas Johansson

Fråga Åke: Huvudstadens bästa backe

Åka Skidors tangentbordskrigare Åke S. Kare delar med sig av sin ultimata guide till Stockholms bästa backe.

Hej Åke,
Jag och mina kompisar undrar vilken som är den bästa backen i Stockholm?
– Jana

Många – speciellt människor som har så tajta och så svarta jeans att man inte kan låta bli att fundera på vart könsdelarna egentligen tar vägen under "kontorstid" – skulle förmodligen säga Götgatsbacken. Men eftersom jag vägrar åka söder om Slussen har jag egentligen ingen aning.

Men visst, jag skulle säga att torsdag är den bästa backen i Stockholm. En torsdag är första steget upp på kammen. En pjäxa på krönet. Precis efter en omotiverat lång bootpack någon hurtbulle i trånga, svarta skidbrallor ansåg vara nödvändig.

En torsdag är när du sätter ner din ryggsäck, och likt Charlie Bucket sakta skalar bort dragkedjan och drar fram den gyllene baguetten. (Ja, lunchmackan din perverse fan). Torsdag är när du sitter och dinglar med benen, med klättringen i ryggen, solen i pannan och kall snö som väntar på nordsidan.

En torsdag är den bästa backen. Mittemellan pinan i benen och fartvinden i ansiktet. Speciellt om du har sylt, jordnötssmör, banan och bacon på baguetten (Nej, sa jag! Pervo.) och Lumumba i termosen.

Måndagsmorgon är traversen tillbaka.

Jag ber om ursäkt.
Åke

Har du en fråga till det allsvetande oraklet Åke? Skriv "Frågelådan" i ämnesraden och skicka ett mail till redaktionen@akaskidor.se eller släng iväg ett meddelande på facebook.com/akaskidor

(Svar och åsikter är Åkes egna, och självfallet tar vi på redaktionen inte ansvar för något av det han slänger ur sig...)

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!