Bästa veckorna att åka skidor 2019
Full rulle i Val Thorens. Foto: Joan Oger

Bästa veckorna att åka skidor 2019

Lite folk betyder mer åkning och mindre tid o liftkön. Här är vinterns bästa och mest folktomma veckor i Europa, plus vilka lov-perioder du vill undvika.

Har du några semesterdagar kvar att ta ut och vill försöka dämpa skidsuget en aning, utan att behöva spendera en majoritet av en skiddag i liftkön? Då har vi listan för dig.

Vi har sammanställt vilka veckor som Europas allra mest skidstinna länders skolor har lov, för att du på så sett kan undvika just dessa perioder. Vi listar de bästa veckorna och vilka du ska undvika  till varje pris.

De värsta veckorna är inte helt förvånande jul- och nyårsveckorna. Därefter kommer vecka 8 då många länder har vinterlov (eller sportlov som vi kallar det här i Sverige) och vecka 16 som är när påsken infaller i år.

De bästa veckorna för att åka skidor denna säsong är när det råder mer lågsäsong vecka 3, 4, 5, 6, 11, 12, 13 & 14. Var dock medveten om att många svenska skidorter tar emot enorma mängder studenter under dessa "lågsäsongsveckor" i Januari, då är det dock generellt mer fokus på party än att ta första liften upp på morgonen.

Har du inte lyxen att kunna välja när du åker iväg? Ta det lugnt, vi har tips för dig också. Se artikeln nedan, eller om du redan är fast i en milslång liftkö: tänk på hur kul det är att så många människor här i världen gillar att frysa näsan av sig och glida runt med plankor under krampande och ömma fötter. Det är en himla märklig aktivitet vi håller på med faktiskt.

Sammanställning av lov: Tobias Ivarsson
Text: Gabriella Edebo

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!