Jobbmöjlighet för mediokra skidåkare
Foto: Idre Fjäll

Jobbmöjlighet för mediokra skidåkare

Få betalt för att åka skidor. Ett drömjobb för många har dykt upp hos Arbetsförmedlingen, men det finns en hake: du får inte vara för bra på att åka skidor.

Tenson tar en lite annorlunda approach till det här med produkttestning och att nå ut till potentiella nya kunder. Istället för att använda sig av landets bästa skidåkare söker de nu istället en medelsvensson med en fallenhet för att trilla lite varstans på berget.

I dagens social media-landskap ansåg vi att det var dags att framhålla de skidåkare som kanske inte satsar på den mest extrema offpisten, utför några fräcka tricks i parken eller har en rimlig chans att någonsin bli sponsrad av något creddigt varumärke, men som trots detta har en stor passion för såväl skidåkning som att spendera tid i naturen, berättar Angelica Holmgren som jobbar med PR för Tenson.

Därför har de nu lagt upp en jobbannons hos Arbetsförmedlingen där de söker en medioker skidåkare som ska få testa Tensons nya kollektion med skidkläder. Tendenser att trilla i backen ses som en merit och en av få krav är att du ska kunna ploga dig ner för berget.

"Mycket begränsad erfarenhet av skidåkning är fördelaktigt men ej ett krav. Vi tror att rätt kandidat har en test-and-learn-mentalitet, aldrig eller sällan mottagit komplimanger för sin åkstil och trivs i omgivningar med högt tempo."

Så står det i annonsen och i uppdraget ingår en lön på 250 kronor i timmen för några dagars åkning och hårdtestning av Tensons produkter i mitten av Februari i Idre. Resa tur och retur till Idre, boende, måltider, liftkort, skidhyra och privata skidlektioner ingår också.

Läs mer och ansök här.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!