Bilder och recap från Haglöfs Åka Skidor Freeride Days 2019
Foto: Emrik Jansson

Bilder och recap från Haglöfs Åka Skidor Freeride Days 2019

Haglöfs Åka Skidor Freeride Days är över för denna gång och Åre bjöd på alla sorters väder, snöförhållanden och varianter av skidåkning.

Under dagarna i Åre har vi gått på topptur i Storulvån, lärt oss droppa klippor och raila på picknickbord i parken, testkört nya Jeep Wrangler i utmanande vinterförhållanden, carvat järnet i pisten och åkt banan på baksidan.

Men som bekant så säger bilder mer än mångsiffriga tal så här kommer en drös bilder som sammanfattar dagarna.

Foto: Emrik Jansson

Freeride

Sverre Liliequist, Per Jonsson, Tom-Oliver Hedvall och kunniga guider från Xtravel har visat oss sina bästa knep och smultronställen på Skutan.

Jibb i parken

En av Norges mest kända skidåkare Anders Backe lärde åkare av olika ålder och nivå att köra hopp och rails i parken.

Säkerhet på berget

Bergsguiden Morgan Salén från Haglöfs höll i en clinic där han delade med sig av sina bästa bergsguidetips och hur man kan tänka på berget för att hitta den bästa åkningen och undvika risker och folkmassor.

Erik Ehrner från Mammut höll i en lavinföreläsning under en av kvällarna och dagtid kunde man åka med honom och träna på sina lavinkunskaper i fält.

Topptur

En av dagarna begav sig en grupp till de mäktiga topparna i Storulvån och fick gå på topptur tillsammans med dunderduon Henrik och Rikard Westling (som tro det eller ej inte är släkt). Trots motvind blev det en fin dag till fjälls som avslutades med varm choklad serverad direkt vid foten av berget av Huski Chocolate och Jeep.

Pistfräs

Även om det är ett event med fokus på freeride så har vår webbredaktör en förkärlek till pisten, så alla som var sugna på att carva järnet och fila på tekniken kunde haka på Gabriella Edebo. Även chefredaktör Tobias Liljeroth fanns med på plats men höll sig mest på baksidan tillsammans med de olika freeride-grupperna.

Utrustning

Under dagarna fanns det också möjlighet att testa ny utrustning av olika slag. Haglöfs hade med sig stora delar av sin ur hållbara kollektion med skidkläder och under kvällarna fanns det möjlighet att lära sig mer om deras miljöarbete när Haglöfs Sustainability Manager Elaine Gardiner höll presentation och deras designers berättade hur de jobbar för att ta fram nya plagg som är hållbara både under en lång tid och ur miljösynpunkt.

Mammut lånade ut utrustning till de som var sugna på att testa lite nya lavingrejer, skidor från Line och CMD fanns att låna och K2 var på plats med sin nya freeride-serie Mindbender. Under dagarna kunde deltagarna även låna actionsportkameror från GoPro och tävla om att vinna en kamera av den senaste modellen.

Kvällshäng

En av kvällarna visade Untracked Film Tour några av de bästa skidfilmerna för tillfället och avslutningsvis fick vi tappa hakan när Anders Backe visade lite klipp och berättade om sin karriär som skidåkare.

Sista dagen avslutades såklart med en redig afterski där Huski Chocolate bjussade på varm och kall choklad med lite extra krydda i, och Carlsberg lät oss smaka på deras nya smak Unfiltered.

Spana in fler bilder från dagarna under världens längsta hashtag på sociala medier #HaglöfsÅkaSkidorFreerideDays

Stort tack till alla deltagare och partners för fantastiska dagar!

Haglöfs, Mammut, K2, Line, Xtravel, Thule, Jeep, GoPro, Snälltåget, Aqua Nobel, Kask, CMD, Huski Chocolate, Carlsberg, Åreguiderna, Untracked Film Tour och Tott.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!