Världens snabbaste maratonlöpare i pjäxor

Världens snabbaste maratonlöpare i pjäxor

Ibland kan det vara jobbigt nog att gå till liften i pjäxor, men tänkt dig då att springa 42 195 meter med tidspress. Det har en britt precis gjort för att sätta ett nytt världsrekord i att springa ett maraton i pjäxor.

En kirurg och höftfrakturspecialist vid namn Paul Harnett har slagit världsrekordet i att springa ett maraton i pjäxor med 22 minuter. Den nya tiden som kommer att hamna i Guiness World Records inför nästa år är 5 timmar och 30 minuter och genomfördes under London Marathon i söndags den 28 april. Ironiskt nog har Dr Harnett tagit hand om patienter med höftfrakturer som de ådragit sig i samband med just London Marathon.

Idén kom från hans sons julklapp - en Guiness World Records 2019 där det stod om Colin Haylock som satt ett världsrekord i att springa ett maraton iförd pjäxor. Hans tid att slå var 5 timmar och 52 minuter, och enligt reglerna var pjäxorna tvungna att ha platta standardsulor (alltså inte gripwalk eller dylikt).

Valet föll på ett par Tecnica Zero G Guide med 110 flex, vikt på 1660 gram per pjäxa och gåläge med 44 graders vinkel. (Huruvida gåläget användes samt om det var tillåtet eller ej för att slå det officiella rekordet är i nuläget oklart).

Harnett sprang loppet för att samla in bidrag till välgörenhetsorganisationerna British Paralympic Association and World Orthopaedic Concern. Om du vill bidra hittar du länken till insamlingen på www.skibootmarathon.com.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!