Konståkning med Freddie Grann & Lasse Åberg

Konståkning med Freddie Grann & Lasse Åberg

Nu finns äntligen en av publikfavoriterna från filmturnén i höstas att se på nätet. Se när den skidåkande konstnären Freddie Grann och Lasse Åberg skapar unik konst tillsammans.

"This is real art" - Lasse Åberg

Freddie Grann älskar skidåkning och att skapa konst, och han har lyckats hitta en unik nisch där han kombinerar de båda passionerna.

Hemma i Bålsta klurade han ihop ett nytt projekt förra vintern där han tillsammans med legenden Lasse Åberg, även känd som Stig H Olsson i Sällskapsresan som även han är bosatt i trakten, där de använda sina talanger i symbios. Lasse målade tavlor med lite överflödig färg och Freddie byggde en liten kick för att sedan använda sina skidor för att smeta ut färgen och ge konsten en annorlunda twist.

Det hela blev en film som var en av de mest otippade och uppskattade filmerna under Untracked Film Tour i höstas. Den filmen finns nu äntligen att se online, så spana in ett visuellt konstverk, kryddat med lite nostalgi och härliga vibbar.

Om du vill ha en skidåkande musse pigg hemma på väggen så går det att beställa litografier på tavlorna via Freddies hemsida. Mer om honom hittar du på www.freddiegrann.com eller sociala medier under @freddiegrann och @grannart.

Ingemar Stålkant har hittat ett nytt hem till förmån för Protect our Winters. Foto: Kevin T McHugh

Inför premiären av Untracked Film Tour i oktober hade Freddie dessutom skapat en svetsad skulptur som döptes till Ingemar Stålkant. Ingemar fick åka med på hela filmturnén för att visas upp och auktionerades sedan ut där alla intäkter gick till Protect Our Winters. Konstverket var skapat av gamla stålkanter från Åre Skidfabriks spillmaterial.

Just nu är Freddie Grann i Kläppen för det numera traditionsenliga parkeventet med uppslutning från många av världens bästa skidåkare Kimbo Sessions där hans konstverk både dekorerar och är en del av parken.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!