Premiär för världscupen i grässlalom
Carl Söderlund på världscuppremiären. Foto: Grasski.net

Premiär för världscupen i grässlalom

"Sveriges bästa skidåkare på gräs" har precis sparkat igång världscupsäsongen i Österrikiska Rettenbach.

Undangömt på det internationella skidförbundets (FIS) hemsida finns en flik om grenen grasski, alltså grässkidåkning, som precis dragit igång sin säsong. Fram till och med september ska totalt fem världscuptävlingar samt ett VM i slalom, storslalom, super-g och kombination avgöras.

Sveriges representanr Carl Söderlund. Foto: Grasskisweden

På världscuppremiären i Österrikiska Rettenbach var det storslalom, kombination och super-g på agendan och en svensk deltagare fanns med på startlistan. Landets mest aktiva utövare Carl Söderlund körde ur på två av tävlingarna och placerade sig på en 31a plats i super-g. I topp ser det ut som att Österrike och Tjeckien briljerar med Jacqueline Gerlach (Österrike) och Martin Bartak (Tjeckien) som frontfigurer efter två vinster och en andraplats vardera i de tre grenarna.

Filmen nedan visar Calle i slalomåket för kombinationstävlingen.

Härnäst väntar världscuptävlingar i Predklasteri, Tjeckien i slutet av juni för att sedan fortsätta med tävlingar i Italien och Iran (!?). VM äger rum i Schweiziska Marbachegg den 13-18 augusti och oftast brukar de svenska eldsjälarna arrangera ett SM och andra tävlingar på svenska kullar under sommaren.

Sugen att testa denna gräsliga sport? Grasskisweden arrangerar regelbundna träningar och prova på-tillfällen i Vrinnevibacken i Norrköping. Läs mer på Grasskiswedens facebooksida.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!