Torrskidåkning - konsten att åka skidor utan snö
Bilder: skiersedge.com

Torrskidåkning - konsten att åka skidor utan snö

Även om det har rapporterats om säsongens första snöfall så är det ändå ett tag kvar tills liftarna rullar igång på en skidort nära dig. Under tiden guidar vi dig till substitut, och först ut är träningsmaskinen Skier's Edge.

Fram till säsongspremiären guidar vi dig till alternativa sätt att hålla skidpeppet i styr med diverse substitut eller metoder som gör mer eller mindre lyckade försök att efterlikna vår älskade sport.

Först ut av våra förslag på torrskidåkning är den lite udda maskinen Skiers Edge. En ambitiös fusion av maskin från valfritt discogym med hemmabygge på hög nivå är det en apparat som funnits i periferin av skidåkarbubblan så länge vi kan minnas.

The #1 technical ski conditioner in the world

Se till exempel nedan reklamfilm från 2010 som säljer in den dåvarande modellen QS5 som "It's so smooth you won't want to stop" och "The QS5 feels like skiing five inches of fresh powder on a corduroy base".

Nu under 2019 släpptes den senaste uppdateringen av maskinen döpt till QS7. I reklamfilmen verkar fokus ha flyttats från försök att få det att låta som att den ska överträffa känslan du får efter säsongens bästa dag till att rada upp all flashig teknik, exklusiva material, premium performance och andra tekniska termer.

Men, såklart behöll de ändå jämförelsen "det känns som att du åker skidor i fem inches (12,7 centimeter) puder ovanpå manchester". Den kan man ju inte släppa efter 30 års tid.

Skiers Edge-maskinerna har ett gäng olika funktioner där du bland annat kan ställa in hur brett du står mellan fötterna och om du vill stå platt eller simulera lutning utförs. På den nyaste modellen är det också väldigt mycket enklare att ändra motståndet från sida till sida och för nybörjare finns en ställning att köpa till för att hålla fast sig i om stavar känns lite väl vingligt. 

Vi kan bekräfta att det är rätt ansträngande träning, utmanande för balans och koordination och känns relativt nära besläktat med faktisk skidåkning, men att det skulle kännas som att åka puder kanske är att ta i.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!