Raka spåret till Alperna utan byten med Sportlovståget

Raka spåret till Alperna utan byten med Sportlovståget

För första gången på många år är det nu möjligt att ta tåget raka spåret till Alperna utan byten. Kliv på i Stockholm, Linköping eller Malmö, sov en natt ombord och kliv av dagen efter vid en skidort i österrikiska Alperna.

Dagens Nyheter arrangerar en chartrad tågresa till skidorter i Österrike under sportlovet, så du kan åka ner utan att behöva krångla med byten längs vägen.

Det chartrade nattåget avgår från Stockholm på eftermiddagen fredag den 21 februari, stannar till i Linköping för att plocka upp ytterligare passagerare och fortsätter därefter till Malmö. Där är det tredje och sista tillfället att hoppa på tåget som sedan fortsätter raka spåret till Österrike. Ankomst sker under eftermiddagen dagen efter påstigning, utan att du behövt krångla med en mängd stressiga byten.

Skidorterna du kan välja bland.

Du kommer kunna välja mellan orterna Kufstein, Wörgl, Kitzbühel, Saalfelden, Zell am See, Bischofshofen, St Johann im Pongau, Bad Hofgastein, Bad Gastein och Villach. Om du så önskar kan du hoppa av tåget på en av orterna och sedan åka hem från en annan. 

Boende och liftkort ordnar du själv, i paketet bokat via Sportlovståget ingår tågresan och övernattning ombord på vägen ner och hem igen. 

Lite märkligt kan ju tyckas att tåget stannar i Malmö och Linköping och kallas just Sportlovståget, när dessa två orter har sportlov veckan innan tåget avgår. Du kan antagligen även hitta betydligt billigare alternativ för att resa med tåg ner till Alperna om du kan tolerera byten och en aningen mindre smidig bokningsprocess.

DN har tidigare arrangerat två resor till Venedig med liknande upplägg som var mycket populära, därför testar man nu att anordna fler liknande resor framöver. 

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!