Racingdrönare är skidfilmernas framtid
Jordan under inspelningarna av Salomon TV.

Racingdrönare är skidfilmernas framtid

Så kallade FPV-drönare för racing har nu på allvar börjat göra intåg på skidfilmsscenen.

I takt med att vanliga drönare blivit allt mer tillgängliga och lätthanterliga för gemene man gäller det att ta till andra metoder för att stå ut från mängden på sociala medier och i skidfilmsvärlden. 

Så kallade FPV-drönare (står för First-person view) har funnits ett tag och tävlingsgrenen har ökat i populäritet de senaste åren. Det som skiljer dessa racingdrönare från en vanlig drönare där du tittar ner på en display för att se vad du filmar är att piloten har på sig ett par VR-glasögon som livestreamar det som kameran ser. Det gör att de riktigt duktiga FPV-piloterna kan göra betydligt extremare manövrar i luften och flyga närmare objekt som annars varit riskabelt nära. 

 

Ett klockrent exempel är det första avsnittet från Salomon TV för säsongen, där Jordan "Jet" Temkin som vunnit VM två gånger hakar på filmcrewet under inspelningar i Chatter Creek, Kanada.

Även det virala klippet "Heatseeker" med Nico Vuignier filmades med hjälp av FPV-drönare, men då för att fästa facklor på istället för att filma. 

Racingdrönare har i alla fall gjort intåg i skid- och actionsportfilmsvärlden för att stanna, så räkna med att se fler sjuka drönarvinklar framöver.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!