Snowboardpodden släpper nytt avsnitt - om pjäxor
Foto: Snowboardpodden

Snowboardpodden släpper nytt avsnitt - om pjäxor

Snowboardpodden levererar kultur på snedden och sparkar igång sin tredje säsong där första avsnittet lite otippat handlar om bootfitting med pjäxgurun Christian "Chrille" Kalmendal på Åre Skidsport.

Snowboardpodden går in i sin tredje säsong och det första avsnittet nördar ner sig djupt i allt som har med bootfiffing att göra. Spännande, men vad tusan har det att göra med snowboard egentligen kanske du tänker? 

Enligt Joel Söderström som startat podden och pjäxgurun Christian "Chrille" Kalmendal som du oftast hittar inne i pjäxverkstan på Åre Skidsport har det allt med snowboard att göra.

- Så håll i er och var beredda på ett avsnitt där det kommer pratas om något vi har gemensamt oavsett om vi åker rakt ner eller i sidled. Fötter, och om att vi tvingar ner dom i ett fängelse varje gång vi gör det vi själva älskar, och hur vi förvandlar det där fängelset till en lyxig boning med havsutsikt! 

Så beskriver Joel avsnittet och vem är en bättre tänkbar gäst än just Chrille som är betrodd av världens bästa åkare att fixa deras fotdon. Dessutom var han med och startade en forskningsstudie ihop med Mitt Universitet i Östersund om just bootfitting och vad som egentligen är bäst för både kropp och åkning. 

Snowboardpodden finns på Podcaster, Acast, Facebook och Soundcloud.
Och på Instagram såklart under @snowboardpodden

Läs mer om podden och tillhörande host Joel i denna artikel publicerad tidigare i år.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!