Nyheter på Årets Skidanläggning inför vintern

Nyheter på Årets Skidanläggning inför vintern

Stöten utsågs i våras till Årets Skidanläggning av SLAO i hård konkurrens och har de senaste åren investerat mer än 300 miljoner i anläggningen. Och nu fortsätter utvecklingen satsningarna inför kommande vintrar.

De senaste åren har Stöten investerat runt 300 miljoner kronor i att utveckla anläggningen genom tillskott av ett helt nytt skidområde, en ny 6-stolslift som är både den längsta och snabbaste i hela Dalarna och dessutom byggt ut sitt snöläggningssystem rejält. 

Allt detta bidrog nog starkt när Stöten på SLAOs årsstämma i Järvsö i våras fick ta emot den högt ansedda utmärkelsen som Årets Skidanläggning. Läs mer om utmärkelsen här

"Priset tilldelas en skidanläggning för ett utomordentligt engagemang och en idérikedom som bidragit till att utveckla branschen – verksamhetsmässigt eller geografiskt – långt utöver det vanliga."

Det hårda arbete och genuina engagemang alla våra medarbetare lagt ner för att på bästa sätt sjösätta de senaste årens stora investeringar och satsningar gjorde oss till "Årets Skidanläggning", säger Stöten i Sälens vd Johan Thorn om bakgrunden till utmärkelsen.

Motiveringen från SLAO lyder:

"Som den nordligaste anläggningen i Sälenfjällen utvecklas Stöten lite i skuggan av de andra anläggningarna i området. Här drivs ett ambitiöst förbättringsarbete, förra årets stora liftsatsning har i år följts upp med nya fina nedfarter, bättre snöupplevelser och en imponerande skilodge. Utan att förlora sin själ fortsätter Stöten en spännande bana, till stor del tack vare engagerade medarbetare och hög servicekänsla. Stöten är en frisk uppstickare som gör skidåkningen i Sälenfjällen ännu mer attraktiv"

Stöten har även sedan tidigare utsetts till att ha "Sälens bästa skidåkning" (enligt en undersökning utförd av Synovate) och med både den meriten och den nyvunna titeln från SLAO går man nu in en ny vintersäsong med höga mål och ännu fler framtidsplaner.

Det senaste året är det framförallt på boendefronten fokus har legat för investering och nybyggnation vilket lett till tusen fler bäddar till vintern. 

Totalt ska det tillkomma 3500 nya bäddar från och med nu och fram till säsongen 2021, samtliga med ski in - ski out, säger Johan Thorn.

Eftersom anläggningen byggts ut och förbättrats avsevärt de senaste åren har det lett till en högre tillströmming av nya gäster som vill besöka skidorten, vilket lett till att även fler boendealternativ har tagits fram för att möta efterfrågan.

Redan nu har vi ett bokningsläge med en beläggningsgrad på nära 20 procent högre än samma period ifjol, och det var vår bästa säsong genom tiderna bokningsmässigt, fortsätter Johan Thorn.

Stötentorget har även det fått sig ett ansiktslyft och uppgradering. De allra minsta skidåkarna fick förra året ett nytt rullband kallat Vargys Tunnelbana och nu kompletteras det med en skidkarusell med knappliftar. Under högsäsong kommer det även att finnas skotersafari i miniformat för de yngsta besökarna. 

På torget finns nu även tre rejäla vindskydd i trä med gott om sittplatser och uteserveringen på torget har även utökats med en till bar, större dansgolv för pjäxafterski och fler sittplatser.

World Cup-backen har förlängts för att erbjuda bättre förutsättningar för träning och tävling för raceåkare. Snöläggningssystemet har också fått sig en uppgradering genom nya pumpar i älven som gör det möjligt att producera mer snö snabbare, och till lägre energiförbrukning.  

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!