Nu får Åre till slut sin efterlängtade aktivitetshall
Foto från en av JumpYards andra anläggningar.

Nu får Åre till slut sin efterlängtade aktivitetshall

Nu påbörjas bygget av en 3 300 kvadratmeter stor aktivitetshall i Åre som ska stå klar nästa höst med bland annat trampoliner, foampits och klättring.

Den nya aktivitetshallen kommer yay heta JumpYard Åre och byggs intill järnvägen vid bron över till Holiday Club från Coop. 

Den totala investeringen beräknas till 60 miljoner kronor där bland annat Regionförbundet Jämtlands län bidrar med ett investeringsstöd på 12,5 miljoner. Bygget drar igång i höst och ska vara klart om ett år, hösten 2020.

Anläggningen blir 3 300 kvadratmeter med 15 meter i takhöjd och kommer att husera ett gäng olika aktiviteter med fokus på actionsport.  

Hallen kommer kunna möta det stora intresset för hoppträning som finns bland många skid- och snowboardåkare från nybörjare till elitnivå, säger Håkan Hansson, styrelseordförande för Åre Destination.

Spaden i backen med många av de inblandade.

Visionen om en aktivitetshall har det jobbats med länge i Åre och satsningen kommer att bredda och stärka orten som både året-runt-destination och plats att leva på.

Jag ser positivt på satsningen som både gynnar den turistiska verksamheten och mervärdet för våra kommuninvånare, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Danielsson. 

Tanken är att boende i kommunen kommer att få ett nedsatt pris på entréavgiften. 

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!