Svenska Kang lanserar teleskopstav

Svenska Kang lanserar teleskopstav

Det svenska stavmärket Kang följer hakar på toppturstrenden och kommer nu med en teleskopstav i återvinningsbar aluminium.

För länge sedan var det Moon-stavarna som gällde för svenska skidåkare, både utför och på platten, med legender som Ingemar Stenmark och Thomas Wassberg som körde med Malungföretagets produkter. Moon finns inte längre men sedan 2014 håller Stockhomsbaserade Kang den svenska stavfanan högt med sina säreget designade stavar för utförsåkning. Men stavar tänker du då förstås. Ett par stavar är väl ett par... stavar, eller? Inte om du frågar gänget bakom Kang.

Vi startade Kang med målsättningen att förändra hur skidåkare ser på sina stavar. Tidigare har stavar nästan varit en slit-och-släng-produkt. Vi ville skapa stavar som skidåkarna värdesatte, säger Carl Norinder på Kang.

Färgglatt värre. Foto: Kang

Sedan tidigare har Kang de två modellerna Flax som är tillverkad i lin, och Bamboo, du gissade rätt, tillverkad i bambu. Till årets säsong utökas kollektionen med en teleskopstav i återvinningsbar aluminium. Den tvådelade staven kommer i sex olika färger, kan justeras mellan 87 och 137 centimeter och väger 550 gram.

– Vi ser en stark trend att allt fler går uppför bergen med sina stavar och vi har fått frågor från konsumenter, butiker och distributörer om när vi släpper en teleskopstav. Dessutom har många av våra teståkare två par stavar; ett par när de går uppför och ett par när de åker pist. Det var helt enkelt dags, fortsätter Norinder.

Friåkningslegenden Sverre Liliequist och det sjuttonåriga stjärnskottet Max Palm är två av åkarna som kör med Kang.

Prislappen ligger på 1 499 kronor.
För mer info, kolla på kangpoles.com

Upp som ett teleskop, ner i ett snömoln. Foto: Kang

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!