Nya restauranger i Åre till vintern 2019/2020
Foto: Pinchos

Nya restauranger i Åre till vintern 2019/2020

På krogscenen i Åre har det nu under hösten möblerats om ordentligt med både byten av lokaler och flera nysatsningar.

Supper flyttar till Tottebo

Den lilla restaurangen med Latinamerika influenser har växt ur sina tidigare lokaler och flyttar ett stenkast bort till Vills Tottebos lokaler. Tottebo har dock inte flyttat vidare utan försvinner. 

Foto: Supper

Asian Post Office

I Suppers gamla lokaler flyttar istället APO / Asian Post Office in, som också är en del av Supper-familjen. Som namnet avslöjar är det en asiatisk meny det är frågan om och restaurangkonceptet finns sedan innan i Stockholm. 

Foto: APO

Åre Ölcafé

I Café Bahnhofs lokaler i gamla stationshuset precis bredvid järnvägen har gänget bakom Parkvillan (som firar 10 år i vinter) öppnat ytterligare en verksamhet inför vintern. Planen är att servera riktigt god bärs och ha öppet året runt.

Mister French 

Ytterligare en Stockholmsrestaurang som öppnar filial i Åre. Konceptet här beskrivs som "social dining" och menyn kommer likna den i huvudstaden med inspiration från gamla franska kolonier, fast med lite mer jämtländsk twist och såklart en ordentlig cocktailbar och ett och annat skaldjur. Det kommer även att serveras brunch på söndagar och restaurangen flyttar in i BomBoms gamla lokaler mitt på torget.

Foto: Mister French

Boqueria

En till poppisplats från storstaden som tågar in i Åre i vinter är Boquerian som tar över lokalen bredvid Hotell Åregården (där Frozen Mexikan höll öppet en säsong). Tapas, alltså spanska smårätter, i mängder utlovas.

Foto: Boqueria

Pinchos & Åre Torghotell

Där Café Torget och Svenska Turistföreningen tidigare hållit hus flyttar ännu en stockholmare in och öppnar Pinchos och Åre Torghotell. Restaurangen kommer att servera smårätter från världens alla kök och färgglada drinkar. Det nyrenoverade hotellet ska vara av familjevänligt och ett relativt prisvärt alternativ för centralt boende.

Foto: Pinchos

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!