Rossignol ersätter 7 Series med nya Black Ops

Rossignol ersätter 7 Series med nya Black Ops

Freeride blir Ride Free när Rossignols populära friåkningsskidor 7 Series försvinner och ersätts av en ny kollektion kallad Black Ops.

Soul 7, Super 7 och Sky 7 med sina karatäristiska gula och halvt genomskinliga tips med honungsmönster har varit omåttligt populära i många år. Men nu är den eran slut. Rossignol har bestämt sig för att det är dags att ersätta 7 Series med något nytt, fräscht och såklart enligt dem själva ännu bättre.

"We don't just freeride. We Ride Free. Full Tilt.
All in. Creativity unleashed. 

This is freedom in motion and we're going full send.
We're going full free ahead."

Foto: Sofia Sjöberg

Redan förra säsongen smyglanserades den nya serien Black Ops genom två modeller med 98 och 118 millimeters midja och helt svart design. Och nu kommer hela kollektionen till nästa år med allt från smalare all mountain-skidor till topptur och riktigt feta puderlagg, i både dam och unisex-modell.

Rossignol Black Ops Blazer (98 midja)

Rossignol Black Ops Sender Ti (98 midja)

Rossignol Black Ops Gamer (118 midja)

Utöver att utveckla en helt ny kollektion av skidor som både ska vara lätta nog att tura med, men fortfarande kraftfulla, chargiga och väldämpade, så har Rossignol även varit "hyperfokuserade",  som de uttrycker det, på miljötänk. Nya Black Ops har miljöcertifierat trä i kärnan, 15 procent återvunnet material i topsheet, en tredjedel i belagen och 100 prolle återvunnet stål till kanterna.

Förutom en hel radda med nya skidmodeller kommer det även skidkläder, hjälmar och nya pjäxor. Ovan snyggt presenterat av powerparet Jacob Wester och Sofia Sjöberg.

Hela kollektionen hittar du på rossignol.com och vissa modeller finns att få tag på redan nu, resterande kommer till butiker nästa höst.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!