Nästa vecka öppnar Riksgränsen – med mest snö i landet
Foto: Riksgränsen.se

Nästa vecka öppnar Riksgränsen – med mest snö i landet

På fredag den 28 februari startar Riksgränsen liftarna för säsongen och har till skillnad från den södra delen av landet en ovanligt snörik säsong och mäter det i särklass djupaste snötäcket bland alla skidorter i Sverige just nu.

Enligt mätningar i skidområdet är snödjupet i Riksgränsen just nu hela 355 centimeter, varav allt är natursnö. Det är mer än dubbelt så mycket snö offpist än Ramundberget på andra plats med 171 centimeter.

Foto: Riksgränsen.se

Även enligt SMHI som har en mätstation vid Katterjåkk är det landets högsta mätvärden i området kring just Riksgränsen. Stationen i Katerjåkk rapporterar idag 171 centimeters snödjup och i januari visade mätningarna den största snömängden på mer än 20 år. 

Vintern hittills varit väldigt blåsig och nederbördsrik med ovanligt många snöstormar, berättar SMHIs väderobservatör i Katterjåkk Anna Zetterlund i en intervju med SVT.

Bild från Riksgränsens skidpatrull i mitten av december.

På torsdag den 27 februari öppnar Riksgränsen för säsongen och håller, om snöläget tillåter, öppet till den 24 maj. Samt öppnar igen för midsommaråkning 18 till 21 juni.

Invigningen firas med bland annat musik med Movits inne på Grönan.

Foto: Riksgränsen.se

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!