Skidsnack v7 - 104 åk på en dag
Foto: Jackson Hole

Skidsnack v7 - 104 åk på en dag

I veckan har det pratats om nattåg, Corbet's couloir, rekord i antal åk på en dag i Stöten, fler skidorter som till slut kan öppna och mycket mer.

Jobba för Scott

Scott i Sverige söker att anställa en person till deras marknadsteam på kontoret i Uppsala. Läs mer om tjänsten här.

Det svänger om nattågen

I veckan gick blev det turbulent kring nattågen från Göteborg till den svenska fjällvärlden i samband med att SJ förlorade en upphandling om nattåg till norra Sverige till aktören Vy (som ett ett dotterbolag till ett norskt transportföretag). Från och med Lucia 2020 kommer Vy att ta över nattågstrafiken på sträckan Stockholm-Narvik, och i samband med det sa SJ först att de då behöver lägga ner alla nattåg norrut till Jämtland och Norrbotten/Narvik från Göteborg. Då blev det dock livat på sociala medier och en namninsamling drogs igång för att stoppa nedläggningen. Det verkar ha fungerat för nu har SJ gått ut med att de tar tillbaka nattåget på sträckan Göteborg-Åre, i alla fall under högsäsong, och Vy ska utreda om deras nattåg från Narvik kan fortsätta till Göteborg efter ankomst till Stockholm. 

Nu öppnar nordligaste skidorterna

Björkliden öppnade förra helgen och kommande vecka är det dags för Nuolja (Abisko) och Riksgränsen att starta liften/arna för säsongen.

View this post on Instagram

Snart är det dags! Vi öppnar upp för skidsäsongen fredagen den 21 februari. Under lördagen kommer vi att ha en del happenings. Vi uppdaterar mer om vad som händer under veckan. Stay tuned! Visst kommer du? #stfturist #nuoljaoffpist #stfabisko #abisko #offpist #skiing #skidor

A post shared by NuoljaOffpist (@nuoljaoffpist) on

104 åk i Stöten på en dag

En receptionist i Stöten fick för sig att sätta ett nytt rekord i flest antal åk i anläggningen på en dag. 104 åk blev det totalt.

Uppdatera lavinryggan

Har du en batteridriven lavinrygga av modellen Jetforce från Black Diamond eller Pieps? Då är det dags att uppdatera till den senaste programvaran för att förbättra utlösningsfunktionen. Läs mer här.

 

Salomon-camp för nästa generations friåkare

Salomon bjuder in ungdomar i åldern 14-18 år till ett kostnadsfritt camp i Åre den 7-8 mars med för av Salomons åkare som coacher. Anmäl dig via länken här, totalt finns 50 platser som kommer lottas ut.

Kings & Queens of Corbets

Corbets Couloir i Jackson Hole har fått utstå mycket på senare tid. Tävlingen Kings & Queens of Corbets som går ut på att droppa ner i rännan på mest spektakulära sätt brukar producera en ordentlig drös mäktiga klipp, otäcka krascher och ömma ryggar. En av årets mest spektakulära ögonblick var Veronica Paulsen som skrev in sig i historieböckerna som första kvinna att landa en backflip där. 

View this post on Instagram

First female backflip STOMP into Corbet’s! @veronicabelle 🤯. #kingsandqueensofcorbets #jacksonhole

A post shared by Jackson Hole Mountain Resort (@jacksonhole) on

Vallåsen öppet till slut

Efter en långdragen snöläggningsprocess, moderna snökanoner och fabriker till trots, kunde Sveriges sydligaste skidbacke Vallåsen tillslut öppna lagom till sportlovsveckorna. Hur länge de kan ha öppet framöver beror på utvecklingen av snöläget.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!