1000 lediga jobb i fjällen via digital jobbmässa
Foto: Kläppen Ski Resort

1000 lediga jobb i fjällen via digital jobbmässa

På tisdag har du chansen att säkra vinterns jobb i fjällen då Arbetsförmedlingen arrangerar en digital jobbmässa tillsammans med flera av branschens största arbetsgivare.

De svenska fjällföretagen har nu dragit igång rekryteringsprocessen inför årets vintersäsong och söker totalt fler än tusen säsongsarbetare. 

Nu på tisdag den 18 augusti arrangerar Arbetsförmedlingen en digital fjällmässa som ger arbetssökande möjligheter att träffa ett tiotal arbetsgivare online.

– Den stora fördelen är att arbetssökande från hela landet kan delta, var de än befinner sig. Tidigare har den intresserade behövt resa till någon av de orter där vi haft en fysisk fjällmässa. Nu räcker det att ha en internetuppkoppling, säger Barbro Hellström, ambassadör för digitala möten på Arbetsförmedlingen.

Jobbchansen Online Fjällmässan består av två delar, webbsändning och snabbintervju.

Arbetsgivare från fjällvärlden presenterar drygt tusen lediga tjänster som ska tillsättas inför vintersäsongen. Det kan vara allt från skidlärare, liftvärd och pistmaskinsförare, till butikssäljare, telefonist, barnaktivitetsledare, serveringspersonal, bartender och diskare.

Under sändningen svarar de på frågor från de arbetssökande i chatten. De arbetssökande kopplar upp sig där de befinner sig och det enda som krävs för att delta är en dator, mobil eller surfplatta med internetuppkoppling.

Efter sändningen kan de arbetssökande anmäla sig till snabbintervjuer som sker via livevideo med de arbetsgivare och tjänster de är intresserade av.

– I dessa tider med en pågående pandemi är en digital mässa optimal, deltagarna kan delta i sin hemmiljö och behöver inte trängas i en mässlokal, säger Charlotte Lindman, programledare från Arbetsförmedlingen.

Foto: Stöten

Deltagande arbetsgivare på Fjällmässan i år är Skistar, Kläppen, Lofsdalen, Stöten, Branäs och Arjeplog hotell Silverhatten. Tillsammans har de omkring tusen lediga platser som ska tillsättas inför vintersäsongen. 

När? Tisdag 18 augusti
Tid? Start klockan 10:00
Plats? livesändning via den här länken

Arbetsgivare som deltar

Skistar
Kläppen
Lofsdalen
Stöten
Branäs
Arjeplog hotell Silverhatten

Lediga jobb på fjällmässan

Skidanläggning:
Skidlärare, liftvärd, skidpatrull, pistmaskinsförare, skiduthyrningen, skidverkstad.

Hotell och restaurang:
Receptionist, restaurangmedarbetare, serveringspersonal, kock, restaurangbiträde, köksmedarbetare, diskare, bartender

Servicejobb:
Receptionist, fastighetsskötare, barnaktivitetsledare, vaktmästare, butikssäljare, gästvärd/-värdinna, säljare, bokning, telefonist.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!