Jon börjar få fart under skidorna

Jon börjar få fart under skidorna

Alla som skakat på huvudet åt Jon Olssons racingcomeback ska kanske börja ta Mora-killens intentioner på allvar.

Under en FIS-tävling i storslalom i förrgår i amerikanska Park City slog Jon till med den snabbaste tiden i andra åket. Efter att ha fått starta som nummer 88 lyckades Jon ändå kvala in till andra åket med en 29:e plats.

Han startade då som andre man ut i banan och redan tidigt visade Jon att han var snabb. Att han skulle vara snabbast av alla i det andra åket var däremot en rejäl överraskning för de flesta vilket ledde till en respektabel 16:e plats och bättre startnummer i kommande tävlingar.

- Det var svåra förhållanden och i första åket liknade banan mer en puckelpist än en GS-bana, men jag lyckades hålla ihop positionen och behålla farten något sånär. Till andra åket var det kul var att jag från en bra startposition lyckades ha den snabbaste tiden. Det väldigt många som var förvånade och jag har sällan fått så många ryggdunkar. Får jag bara träna och tävla lite mer så skall jag nog kunna visa Jens vad jag verkligen går för, skrattar Jon.

- Jag är i alla fall ett steg närmare målet nu. Jag är mycket nöjd med dagen och längtar tills nästa tävling men först skall jag hoppa i några dagar, det är ju snart dags för X-Games i Aspen, avslutar Jon.

Jon Olssons videoblogg

Av: Åka Skidor

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!