Heliskiing i midnattssol

Heliskiing i midnattssol

För första gången erbjuder Riksgränsen helikopterskidåkning i midnattssol. Ta helikoptern efter middagen och åk de sista åken just före midnatt. Om några veckor börjar solen ge tillräckligt med ljus för att nordligaste Sverige ska kunna erbjuda skidåkning mitt i natten.

I Riksgränsen pågår just nu förberedelserna för att erbjuda helikopterskidåkning mellan klockan 22.00 och 24.00. Start blir kring 13 maj.

- Det känns jätteroligt att vi nu drar igång helikopterskidåkning i midnattssolen i Riksgränsen, säger Andreas Bengtsson, Mountain Guide Travel.

Arrangemangen är tänkta att kunna erbjudas Riksgränsens gäster i paket om två timmar för en grupp om fem. Alla grupper åtföljs av auktoriserade bergsguider. Ett tvåtimmarspass brukar normalt bestå av tre helikopterlyft.

Bild 346899

Det är första gången i Sverige och troligen i världen som skidåkning med helikopterlyft erbjuds i midnattssol. Men i Riksgränsen pågår naturligtvis den ”vanliga” helikopterservicen. Dagtid kan Riksgränsen med sitt partnerförtag Mountain Guide Travel erbjuda helikopterlyft i paket med ett lyft, tre lyft eller fem lyft. Området som helikopterservicen täcker sträcker sig söderut till Kebnekaise och omfattar ett mycket stort område med sammantaget cirka 100 bergstoppar som är åkbara.

- Det har varit en supersäsong så här långt här uppe. Det är grymt att ha detta stora område och bara flyga in och välja den linje man vill åka från helikoptern. Som att vara ett frisläppt barn i godisaffären med extra veckopeng på fickan, säger Andreas till Åka Skidor.

» Mountainguide.se
» Riksgränsen.se

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!